ATAKUM’DA İMECE USULÜ KÜTÜPHANE

Atakum Balaç 100’üncü Yıl İlkokulu Müdürü İbrahim Ünal, “Okulumuzda hayırsever iş insanı Ahmet Bektaş’ın katkıları, öğretmen, veli ve öğrencilerin özverili çalışmaları ile 5 bin kitaptan oluşan bir kütüphaneyi oluşturduk.” dedi.

Kütüphane açılışına Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve velilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

‘5 BİN KİTAP HEDEFİMİZE ULAŞTIK’
Açılış konuşması yapan Atakum Balaç 100’üncü Yıl İlkokulu Müdürü İbrahim Ünal, “Deprem güçlendirme çalışması sona eren okulumuza güzel bir kütüphane kazandırmak için 4 ay önce kolları sıvadık, Öncelikle kütüphanemizin mobilya tefrişatı için iş insanı Ahmet Bektaş’tan destek istedik, Sağ olsun bizleri kırmadı. Ancak bir sorunumuz vardı. Yapılan mobilya beklentimizin çok üzerindeydi ve burayı doldurmak için binlerce kitaba ihtiyacımız vardı. Bunun için seferberlik ilan ettik ve kitap toplama kampanyası başlattık. 21 öğretmen, 232 öğrencimizle çalmadık. kapı bırakmadık ve bugün itibariyle 5 bin kitap hedefimize ulaştık. Perdesini bir velimizin, sandalyelerini bir başka velimizin üstlendiği kütüphanemiz, öğrenci başına düşen kitap sayısı ile de dikkat çekiyor. Bakanlığımız verilerine göre öğrenci başına 395 kitap düşerken, okulumuzda bu rakam 21,5’a ulaşmaktadır.” diyerek sözlerine son verdi.

Program sonunda katkılarından dolayı iş insanı Ahmet Bektaş’a okul adına plaketini Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik takdim etti
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz