Atakum’un ENERJİSİ artacak!

Başkan Zihni Şahin’den ‘Yenilebilir Enerji’ projesi

Atakum’un ENERJİSİ artacak!

Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, Atakum’da önümüzdeki 5 yıl içerisinde ‘Yenilebilir Enerji Dönüşümü’nü hayata geçireceklerini açıkladı

 

Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, esnaf ziyaretleri ve vatandaş buluşmalarını sürdürüyor. Zihni Şahin, bugün gerçekleştirdiği ziyaretlerde Atakumlular’a ‘Yenilebilir Enerji Dönüşümü Projesi’ni anlattı. Vatandaşlar, büyük ilgi gösterdikleri proje için Başkan Zihni Şahin’e teşekkür etti.

 

HEM TANITIM HEM DESTEK TURU
Başkan Zihni Şahin, beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Haluk Köksoy ile MHP İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Cağaloğlu esnafını ziyaret etti. Zihni Şahin ve beraberindekiler ayrıca kentin çeşitli bölgelerinde halk buluşmalarını da sürdürerek 31 Mart sonrası Atakum için hazırladıkları projeleri ve yatırımları tanıtarak destek istedi.

 

ENERJİ ARTACAK, MALİYET AZALACAK
Bugün gerçekleştirdiği ziyaretlerin hemen tamamında vatandaşa Çevre ve Kent Estetiği başlığı altında topladıkları projeleri anlattığını belirten Zihni Şahin, bunlardan özellikle Yenilebilir Enerji Dönüşümü’ne dikkati çekti. Şahin, “İlçemizde yenilenebilir enerji dönüşümü uygulaması kapsamında rüzgâr ve güneş enerjisi uygulaması teşvik edilecek, enerji kullanım maliyetleri düşürülecektir. Bu konuda belediyemiz öncülük edecek ve isteyen herkes kendi tesislerinde bu uygulamaya geçecek” dedi.

 

ÇÖPLERDEN ARINMIŞ TERTEMİZ BİR ATAKUM
Atakum’un vadilerini, ormanlarını koruyacaklarını, imar planlarında yeşil alan miktarlarını artırarak doğa ile iç içe yeşilin hakim olduğu bir Atakum inşa edeceklerini söyleyen Zihni Şahin, “Geri dönüşüm ve sıfır atık yönetimi projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirilecek ve Atakum çöplerinden fayda sağlarken temiz havasını da koruyacaktır. Ayrıca ilçemizdeki okul ve ibadethanelerimizin bakım onarım ve temizlik gibi ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanacaktır” diye konuştu.

 

AFETLERE KARŞI GÖNÜLLÜ EĞİTİMLERİ
Başkan Zihni Şanin, Afet Gönüllüleri Merkezi kuracaklarını da beliterek, “Böylece halkımızın afetlere karşı bilinç düzeyi artırılacak. Merkezde profesyonel ve gönüllü katılımcılara bir arada eğitimler verilecek” dedi.

 

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN KAYKAY PARKURLARI
Son olarak çocuklara ve gençlere bir müjde veren Başkan Şahin, “Yaşayan bir şehir olarak genç ve çocuklarımız için gençliklerinin tadını çıkartabilecekleri kaykay parkurları inşa edilecek” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz