ATICILIK’TA EN İYİLER ŞAMPİYONASINA BAFRA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun 2023 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Federasyon Kupası, 24-30 Ocak tarihleri arasında Mersin’de yapıldı.

2023 yılının ilk müsabakası olma özelliğine sahip olan organizasyona 500 sporcu katıldı.

Mersin’de yapılan ve 2023 yılının ilk müsabakaları olan organizasyon, Bafra’da ki yarışmaya katılacak en iyi 17 sporcuyu belirlemek açısından önem taşıyordu.

Bafra’da “En İyiler Şampiyonası”

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonunun 2023 yılı faaliyet programında yer alan Demokrasi Şampiyonası olarak adlandırılan müsabakalara 0711 Temmuz tarihleri arasında Bafra ev sahipliği yapacak.

Yarışmada Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü temsil eden sporcular büyük bir başarıya imza atarak ilçeningurur kaynakları olmaya devam ettiler.

Genç Erkekler Havalı Tabanca dalında Alper Kirpi, Kadir Alver ve Adem Eren Katipoğlu’ndan oluşan takımı 13 takım arasından Türkiye 3.sü oldu. Ayrıca ferdi sıralamada 80 sporcu arasından 9. sırayı alan Alper Kirpi bir puan farkla final atış şansını kaçırdı

Büyük Bayanlar Tabanca dalında 3. yarışmasına katılan Ayşe Nur Bolat ise 40 sporcu arasından 9.cu oldu. Ayşe Nur Bolat’da Alper Kirpi gibi sadece bir puan farkla final atışlarını kaçırdı.

Yıldızlar Tabanca dalında Türkiye 2.si Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ezginur Türkmen bu sene Genç Bayanlar Tabanca dalındaki ilk yarışmasında 9. oldu.

Genç Bayanlar Tabanca Takımı ise 13 takım arasından çok az puan farkları ile sıralamayı 5. bitirdiler.

Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 10 sporcu ile katıldığımız yarışmada Alper Kirpi, Ayşenur Bolat, EzginurTürkmen ve Yunus Efe Kaçar isimli sporcular Türkiye’nin en iyi 17 sporcusu arasına girerek önemli bir başarı sergilediler.

Bafra Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Atıcılık antrenörleri Murat Gürsel ve Seda Şen, atıcılık sporuna verilen destekten dolayı Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ateşekkür ederek, temmuz ayında Bafra’da yapılacak En İyi 17’ler Şampiyonasında büyük başarılara imza atacaklarınınsözünü verdiler.

Bunları da sevebilirsiniz