Av. Halil İbrahim Yalgın, İYİ Parti Samsun’dan milletvekili aday adaylığını açıkladı

İYİ Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Avukat Halil İbrahim Yalgın, İYİ Parti’den Samsun Milletvekili Aday Adaylığı’nı açıkladı.

İYİ Parti’nin Samsun’daki gençlik teşkilatlanmasında aktif rol alan İYİ Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Av. Halil İbrahim Yalgın, partisinden Samsun Milletvekili Aday Adaylığı’nı açıkladı.

1995 doğumlu Yalgın’ın aday adaylığı açıklaması öncesinde duygularını ifade eden İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, gençlerin adaylığından dolayı gururlu olduklarını ifade etti.

BU DURUMLAR KARŞISINDA DAHA FAZLA SESSİZ KALAMADIM

Türkiye’nin yaşadığı yapısal çöküş karşısında bir genç olarak harekete geçmeye karar verdiğini anlatan YALGIN: “Avukatlık mesleğime başladıktan sonra daha iyi anladım ki; bu cennet vatanın üstünü kara bulut gibi örten eleştiriye dahi gelemeyen basiretsiz, liyakatsiz yöneticiler ve onların sebep olduğu yapısal çöküş karşısında bir genç olarak artık bir şeyler yapmam gerektiğine karar verdim. Çünkü memleketimizi saran bu kasvetli havada gençler mutsuz, umutsuz ve işsiz; kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlere her gün bir yenisi eklenmiş, Yüce Yaradanın bize emaneti olan hayvanlara zulümler artmış ve düşen her tohumun yeşereceği bu coğrafyada rant uğruna doğal alanlar tahrip edilmeye devam ederken ben de bu durumlar karşısında daha fazla sessiz kalamadım.” ifadelerini kullandı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün umudum gençliktedir.” sözlerini hatırlatan Yalgın, “Gençlik Kolları Samsun İl Başkanlığı göreviyle şehrimizde yaşayan genç arkadaşlarımın aktif siyasete katılımlarını sağlayarak çıkmış olduğum bu kutlu yolda; partimizi, Genel Başkanımızı, Samsun’umuzu ve en büyük destekçilerim olan sizleri bir genç olarak en iyi şekilde temsil etmek

için elimden gelen ne varsa yapmaya çalıştım. Bugün ise: “Ben bu yolu yanımda gençler olmadan yürümem!” diyerek gençlerin siyasette aktif rol almasını sağlayan Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in teşvikleriyle huzurunuzda, Milletvekilliği Aday Adaylığımı açıklayarak yeni bir yola adım atmanın heyecanını ve mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum.” sözlerini kaydetti.

Samsun’un ve gençlerin TBMM’deki sesi olabilmek adına bu yola çıktığını vurgulayan Yalgın, “Amacım akıl, bilim, vicdan ve ahlakın rehberliği ile muasır medeniyetlere öncülük eden bir devlet haline getirilmesinde aktif rol almak; gençlerin, geleceklerini etkileyen karar alma süreçlerine dahil olmasında çoğulcu demokrasinin tam anlamıyla inşa edilmesinde öncü ve örnek olmak, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ düsturunun bilincinde olarak, millet iradesinin tecelli etmesinin önündeki engelleri kaldıracak bir gençlik şuuruyla hareket etmek, özetle; Samsun’umuzun, sizlerin ve pek tabi ki gençlerin mecliste sesi olabilmektir.” dedi.

HER TÜRLÜ HAKSIZLIĞA KARŞI DİK DURACAĞIZ

Samsun’a yapılan her türlü haksızlığa karşı dik duracağını belirten Yalgın, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında milletimizin karşı karşıya kaldığı tercihte; ya bu sistemi değiştireceğiz ya da atalarımızın canıyla, kanıyla kazandığı bağımsızlık ve özgürlüğümüzün mülkü olan Türkiye Cumhuriyeti’ni bu ucube sisteme teslim edeceğiz. İşte bu yüzden 14 Mayıs 2023’te sandıkta vereceğimiz demokrasi mücadelesinde ülkemize, milletimize ve Samsun’umuza yapılan her türlü haksızlığa karşı dik durup sizlere layık bir genç olmak için çalışacağıma söz veriyor, desteğiniz ve dualarınızla aday adaylığımın ülkemize, milletimize ve Samsun’umuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz