Ayvacık’dan Toplu İş Sözleşmesi

Ayvacık Belediyesinde görev yapan kadrolu işçilerin maddi yönden desteklenmesi ve sosyal haklarının iyileştirilmesi amacıyla imzalanan toplu sözleşmeyle, işçilere sosyal yardımlarla birlikte yaklaşık yüzde 50’ye varan artış yapıldı. Sözleşmeyi Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ile Hizmet-İş Sendika Şube Başkanı Ziya Uzun imzaladı. İmza törenine katılan işçiler büyük mutluluk yaşadı.
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur imzalanan toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması dileğinde bulunarak, bütçe imkanları içerisinde ücretlere en yüksek ücreti ödeyebilme çabasında olduklarını dile getirerek, “Eğer işinizi seviyorsanız ortaya iyi iş çıkıyor. Bizim belediyemizin işleri aşkla yapılan işler. Bu bakımdan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Halkımıza en nitelikli hizmetin sunulması konusunda işçi kardeşlerimizin alın terlerinin bu sözleşme ile karşılığını bulduğuna yürekten inanıyorum. İşçilerimizin ve ailelerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.” Dedi.
Hizmet-iş Sendikası Şube Başkanı Ziya Uzun “Ayvacık belediyemizde çalışan İşçi arkadaşlarımıza ilk toplu iş sözleşmesini yapmanın sevincini arkadaşlarımız ile birlikte yaşamaktayız. Toplu iş sözleşmemiz ile birlikte almış olduğumuz zam oranı aylık bin tl fark etti. Üye arkadaşlarımız adına sevindirici bir anlaşmaya vardık. Yapılan bu anlaşma ile çalışan arkadaşlarımızın ücretleri, sosyal hakları, çalışma koşulları ve ekonomik dengeleri gibi daha birçok konuda karşılıklı hoşgörü ve uzlaşı içerisinde görüşmeleri neticelendirdik. Çalışanların yüzünü güldüren bu Toplu iş sözleşmesi üye arkadaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olsun.” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz