BADEF Yönetim Kurulundan Kamoyuna Açıklama

BADEF Yönetim Kurulundan Kamoyuna Açıklama

İstiklal meşalesi Samsun’un evladları olarak, Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da yüzbinlerce hemşerimiz ile beraber ortak bir geleceği paylaşıyoruz. Samsunumuzun on yedi ilçesini İstanbulumuzun otuz dokuz ilçesinde onlarca dernek ile temsil ediyoruz. Kültürümüzü, tarihimizi, örfümüzü ve inandığımız tüm değerleri yaşatabilmek için içtimai hayatın içinde bir olmaya, hemşeri olmaya gayret ediyoruz.

​Hemşeri; aynı şehrin toprağında yeşeren, aynı ikliminin gölgesinde büyüyen, aynı çöreği sofrasına taşıyan, aynı mezarlığa defnedilen… bilcümle, aynı dili konuşan insandır.

​Bu bütünlük ve şuur içerisinde; Bafra’nın Çarşamba’dan, Havza’nın Alaçam’dan, Kavak’ın Terme’den bir farkı yoktur, olamaz. Her bir köy, her bir mahalle cem olarak Samsun’dur ve Samsun ruhudur.

​BADEF olarak, ‘’ Samsun Ruhu’nun ‘’ İstanbul’daki yansımalarından biriyiz. Bafra özelinde Samsun genelinde hemşerimizileri ilgilendiren her konuya tarafız; her acının paylaşanı, her sevincin ortağıyız. Samsunlu’nun olduğu heryerde biz varız, bizim olduğumuz heryer de ise Samsunlu var. Kızılırmak ne kadar Bafra’ysa, bir o kadar da Samsun’dur !

​Yıllara yayılan hemşeri dernekçiliği mücadelesini İstanbul’da bir üst seviyeye taşımak adına Samsunlular olarak 2014 yılında SAMKON’u kurduk. Amacımız, İstanbul’daki Samsunluları Konfederasyon bünyesinde birleştirerek hemşerilerimizi her platformda daha gür bir sesle savunmaktı. Hemşerilerimizi; ticari, siyasi, içtimai açıdan desteklemek, öğrencilere burs vermek, yurt yapmak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, Samsun kültürünü İstanbul’da en iyi şekilde temsil etmek adına yola çıktık. Kişi odaklı değil kurum odaklı bir sistem kurmayı arzu ettik.

​Bugüne geldiğimizde, SAMKON adına yapılan her organizasyonun bir öncekinden daha verimsiz ve daha keyifsiz olduğunu görüyoruz. Ayrıca, SAMKON yönetimi tarafından kamuoyuna duyurulan hiç bir vaadin de yerine getirilmediğine tanık oluyoruz. Milletvekili listelerine Samsunluların girmesi, Belediye Başkan adaylıklarında Samsunluların tercih edilmesi gibi, SAMKON’un her platformda dile getirdiği vaadlerinin son yıllarda yapılan seçimlerde gerçekleştirilemediğini müşahede ettik. Bunların yanı sıra öğrencilere, yoksullara, tacirlere veya Samsun’daki ilçelere yönelik ciddi bir çalışmanın yapılmadığı ise hemşerilerimizin malumu

​Biz SAMKON’u, Samsun’umuzu temsil etmesi ve hemşerilerimizi İstanbul’da bir adım öteye taşıması için kurduk. Hemşeri dernekçiliğinin temeli olan, ‘’Sehir kültürünün yaşatılması’’ şiarından dahi geriye giden SAMKON yönetiminin 1919’un 100. yılında İstanbul’da yaptığı ilk etkinliği tüm hemşerilerimizle birlikte şaşkınlıkla takip ettik. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nını Atatürk’ün Samsun’a çıktığı yılın anısına bir asır sonra anmak için Samsunlularla buluşturmayı dahi beceremeyen SAMKON yönetimi hemşerilerine izah yapmak zorundadır .

​Federasyonlar ile kavgalı, kişiler ile uyumsuz, hemşerilerinden bihaber SAMKON’un Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na karşı Samsunluları mahçup etmeye hakkı yoktur. Aynı Samsunlular 2015 yılında dönemin Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı on binlerin katılımı ile aynı salonda misafir etmeyi başarmıştır . Aradan geçen dört yılda ne değişmiştirki, SAMKON aldığı bayrağı ileri taşımak bir yana, aldığı noktadan da geriye götürmüştür.

​BADEF olarak daha önce SAMKON yönetiminin düzenleyeceği hiç bir etkinliğe katılmayacağımızı duyurmuştuk. Ancak kamuoyuna bu kararın gerekçesinin açıklanması gerekirdi, bu nedenle hemşerilerimize ve tüm ilgililere bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissediyoruz. İşgal ettikleri makamları kişisel ilişkileri için kullanan, görevlerinin sadece önde gelen isimlerle resim paylaşmak olduğunu düşünen, hemşerilerinin hiç bir gününde yanlarında olmayan, yokluk paylaşmayan, kendilerine bağlı federasyonlar arasında kişiye göre ayrım gözeten SAMKON yönetiminin kendini gözden geçirmesi gerekmektedir. Bu yönetim anlayışı ile sürdürülebilir bir hemşeri dernekçiliği yapamayacakları açıktır.

​İstanbul’da yaşayan Samsunlular olarak daha iyi temsil edilebileceğimizi biliyoruz ve daha iyi temsil edecek kadroların olduğuna inanıyoruz.

​Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BADEF Bafra Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulları
Gn.Bşk. Mustafa HACIOĞLU

Bunları da sevebilirsiniz