BADEF’ten Basın Açıklaması; Eczacılık Fakültesi Bafra’nın Hakkıdır

Bafra Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Hacıoğlu ,Eczacılık Fakültesinin Bafradan kaçırılması girişimlerine karşı bir başın açıklaması yaptı.
Hacıoğlu şöyle dedi;

BADEF olarak, Eczacılık Fakültesi’yle ilgili Kamuoyu açıklamamız :

Bugün birlik günüdür !

Tüm Hemşerilerimizi şehrimizin ortak kaderine sahip çıkmaya davet ediyoruz, yıllardır her türlü vaat ile oyalanan, kendi içine mahkum bırakılmaya çalışılan Bafra’nın, “Artık yeter “ çığlığına geldik.

Gün geldi, “İl olacaksınız” dendi, gün geldi, “Havalimanını alacaksınız” dendi, gün geldi, “Liman yapılacak” dendi… ama hiçbiri olmadı.
Sanki görülmez bir el yıllardır Bafra’nın üzerinde oyunlar oynuyordu.

Bugün tartışma planında, Bafralılar kuru bir vaadin peşinden gitmiyor !

Aksine, 19 Mayıs Üniversitesi yönetiminin yönlendirmesi ile girilen bir sürecin resmi gazete kararı ile tecellisinin neden tescil edilmediğini sorguluyor.

Bafra’nın feryadı; boşa düşen sahte vaadlerin tepkisini duyurmak değil, Akademik ahlak ile önderlik edilen bir süreçte, bir şehrin tüm birikimi neticesinde çıkarttığı kararın askıya alınmasına veya tamamen gündemden kaldırmasına isyandır.

Yetkililerin şunu iyi bilmesi gerekir; Bafralılar, “ Eczacılık Fakültesi açılsın “ diye bir kampanya yürütmedi.

Bafralı bağışcılara Rektörlük tarafından,

“ Bafraya Eczacılık Fakültesi verilsin diye uğraşalım, siz de siyasilerden destek alın, Resmi Gazete’de kararı çıkartalım “ denildiği için bitmiş binanın niteliği Eczacılık Fakültesi olarak ilan edildi.

Eczacılık Fakültesi’nin hangi bölgeye, hangi niteliklerle açılması gerektiğini şehir halkı takdir edemez. En ciddi akademik ünvanlar ile; akıl, bilim ve feraseti kariyer yapmış kişilerin fakülte planlaması yaptığı düşünüldüğünden, bugün Bafra halkı, aklın egemen olduğunu sandığı bir kuruma güvenmenin sıkıntısını yaşamaktadır.

Örneğin,

Kararı askıya alma aşamasına gelindiğinde, on altı dönüm üzerine kurulması gerektiği söylenilen Eczacılık Fakültesi’nin, bağışçılara söz verildiği an, bu fiziki gerekliliği bilinmiyor muydu ?

Profesör seviyesindeki bilim adamları, bir dönüm üzerine kurulu bir binanın Eczacılık Fakültesi olmayacağını vaad ederken binanın akademik olarak yetersiz olduğunu bilmiyorlar mıydı ?

Bu tutarsız davranışlar, neye ve kime hizmet etmektedir ?

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar hepimizin malumuyken, kendi varlığından şehri için bağış yapan, yardım eden aileleri küstürmenin kimseye faydası yoktur.

Yine, şehirlerine hizmet geleceğine inandırılan on binlerin umutlarının boşa çılartılması, halkın içinden çıkacak olası yardımseverlerin önünü kesmektedir.

Bafra Dernekler Fedarasyonu (BADEF) olarak, her adımını idrak ederek hak ettiğimiz Eczacılık Fakültesi’ni, Resmi Gazete’de yayınlattıktan sonra akademik bahanelerle şehrimizden kaçırılmasına müsade etmeyeceğiz. Türkiye’nin en büyük Bafra STK’sı olarak sürecin yakın takipçisiyiz. İlerleyen günlerde Bafralı’ya rağmen menfi bir kararın çıkması halinde hukukun öngördüğü sınırlarda her türlü söylem ve eylemi gerçekleştireceğimizi,

Kamuoyuna saygıyla duyururuz !

 

Bunları da sevebilirsiniz