BAFRA BELEDİYESİ’NİN SIFIR ATIK PROJESİ ONAYLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne verdiği destek ve yerine getirdiği yükümlülüklerinden dolayı “Sıfır Atık Belgesi ” almaya hak kazanan Bafra Belediyesi, şimdi de hazırladığı proje ile gündemde. 

 

Ülke Genelinde bir ilke imza atarak 2019 Yılındaki Kapıkaya Doğa Sporları Festivalini Sıfır Atık temalı gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çeken Hamit Kılıç Başkanlığındaki Bafra Belediyesi tarafından hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan geniş kapsamlı Sıfır Atık Projesi onaylandı. 

 

Sıfır Atık projesi ile alakalı önemli önemli adımlar attıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç konuyla ilgili olarak gerçekleştirdiği açıklamalarda şu bilgilere yer verdi:  

 

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRİYORUZ 

Bafra Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu Sıfır Atık Projesi’ne hazırladığımız proje ile destek verecek, üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. 

 

PROJEMİZ ONAYLANDI 

Böylesi hayati bir konuyla ilgili olarak önemli çalışmalar yapıyoruz. Hazırladığımız projemizi ilgili Bakanlığımıza sunduk. İçeriğinde çiftli toplama ve yer altı konteyner sistemi gibi birçok uygulamanın olduğu projemiz Bakanlığımız tarafından onaylandı. 

 

Projemizin ilk etabında on mahallemizde sıfır atık toplama merkezi oluşturacağız. Böylelikle başta ev hanımlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız geri dönüşüme uygun olan atıklarını bu merkezlere bırakma imkânına sahip olacaklar.7 bölümden oluşacak sıfır atık merkezleri kuracağız. Söz konusu projenin Milli ekonomimize Bafra’mızdan ciddi manada katkı sağlayacağına inanıyoruz. 

 

İçinde bulunduğumuz süreçte %13 olan ve Bakanlığımız tarafından 2023 yılında %35’e çıkarılması hedeflenen geri dönüşüm hedefine Bafra olarak üst düzeyde katkı sağlamak istiyoruz. 

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

2019 yılında Türkiye genelinde sıfır atık temalı ilk doğa ve kültür festivali olan Kapıkayafest’e ev sahipliği yapan bir belediye olarak geri dönüşüm ve sıfır atık konusunu oldukça önemsiyor uygulamalardan öte proje aşamasında değerlendiriyoruz. Daha yolun başındayız. Yapacağımız çok şey var. Yılsonuna kadar mutlaka Sıfır atık toplamayla alakalı bir genel merkez yapacağız. 

 

Bunları da sevebilirsiniz