BAFRA DEV YATIRIMI SAHİPLENDİ

Bafra’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bafra’da yürütülen ve son 50 yılın en büyük altyapı yatırımı olarak gösterilen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın ısrarlı çalışması,Belediye Meclis üyelerinin desteği ve Mustafa Demir Başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesinin duyarlı yaklaşımı ile kısa sürede projelendirilip Temmuz ayında başlanan altyapı çalışmalarını Bafralılarda oldukça sahiplenmiş durumda.

Bafra’nın bu günlere dev bir yatırıma şahitlik ettiğini ifade Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yakından takip ettiği çalışmalar açıklamalarda bulundu.

“Bafra’m adına teşekkür ediyorum”

“Bafra’nın yıllara yayılmış Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu sorunundan yaklaşık 150 milyonluk bir yatırımla kurtuluyor. Böylesi değerde ve önemdeki yatırımın Bafra’ma kazandırılmasından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e, her safhasını hassasiyetle takip eden SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Dr. Bahattin Yanık’a şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Temmuz ayında başlanan çalışmalarda günümüze kadar 1477 metre Kanalizasyon, 3256,10 metre yağmur suyu ve 8644 metre içme suyu şebekesi olmak üzere toplam 13397,10 metrelik şebeke yapıldı.

“115 km asbest boru hattı değişiyor”

Yatırım kapsamında Bafra aynı zamanda asbest boru sorunundan da kurtuluyor. 115 km asbest boru hattı değişiyor. Sadece içme suyu hattının değişimi yaklaşık 110 milyon civarında. Üstünün asfaltlanması vs. işlemlerinin ardından rakam 150 milyonu buluyor. Rakamlar üst üste konulduğunda yatırımın önemi ve kıymeti net bir şekilde ortaya çıkıyor.

“Taşın altına elimizi koyuyoruz”

Bu yatırımı Büyükşehir Belediyemiz tarafından Bafra’mıza kazandırılıyor. Bafra Belediyesi olarak bizde imzaladığımız protokolün yanında gönülden destek vererek yatırımın parçası oluyoruz. Çalışmanın hafriyatında, malzeme taşınmasında ve üstünün yapımında bizlerde taşın altına elimizi koyuyoruz.

“Bafra işin kıymetinin farkında ve engin bir hoşgörüye sahip”

Böylesi çalışmaların doğası gereği günlük hayatı sekteye uğratacak sorunlar kadirşinas halkımızın engin hoşgörüsü ile karşılanıyor olması bizler için çok kıymetli. Vatandaşlarımız çalışmalarda yağmur suyu ve içme suyu hatlarında kullanılan petekleri gördüklerinde işin ne kadar ciddi ve ileriye yönelik olduğunun daha çok farkına varıyor ve sahipleniyorlar. Bizler de çalışmaların seyrettiği güzergâhlarda esnaflarımız ve vatandaşlarımızın sorun yaşamaması için azami gayreti gösteriyoruz.

İlçemize duyduğumuz sevgi ve görev bilinciyle bakıldığında Bafra’mızın 50 yılına yönelik yapılan bu önemdeki bir yatırımın bizlerin ve Meclisimizin dönemine gelmiş olması özünde bir gurur vesilesi. Bu yatırımda bizlerin ne kadar emeği varsa Bafra Belediye Meclisini oluşturan her bir üyemizin, Basınımızla birlikte toplumumuzu oluşturan tüm katmanların da o kadar emeği var. Bu vesile ile kendilerinize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

“Zabıta ekibi oluşturduk”

Bafra Belediyesi olarak bizlerde çalışmalar esnasında günlük hayata yansıyan olumsuz etkilerini minimuma indirebilmek amacıyla gerekli önlemleri aldık. Üstlenici firma yetkilileri bir araya gelerek çeşitli stratejiler geliştirdik. Çalışma güzergahlarında insan ve araç trafiğini düzenlemek amacıyla bir zabıta ekibi oluşturduk. Ekibimiz şuan görev başında ve başta araç trafiği olmak üzere insanlarımıza alternatif güzergahlar belirterek sorun yaşanmaması için gayret gösteriyor.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç sözlerini “İlçemiz alt yapıda yıllardır süregelen sorunlardan kurtulabilmek adına çok önemli bir yatırım alıyor. Hepimiz iş bittiğine şuan yaşanılan problemlere değmiş olduğunu göreceğiz” şeklinde tamamladı.

Bunları da sevebilirsiniz