Bafra Ekmek Zammından Nasibini Aldı

Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş, ’’Artan maliyetler karşısında Fırıncı esnafının  zam talebi doğrultusunda açıklanan yeni fiyatlar hakkında açıklam yaptı.

Bafra Fırıncılar Odası Başkanı Temel Bektaş; açıklamsın’da
Tarifimiz 29 Ocak’tan itibaren yani Pazartesiden itibaren yürürlüğe girecektir. Şimdi 250 gram ekmek 10 TL olarak belirledik. Bu konuda günün şartlarına bakarsanız yüzde aşağı hiçbir şeye zam yok. Asgari ücret %50 yani her şey %50 iken biz bunu cuzi bir miktarda %17 gibi bir miktarla belirledik.

Simit’e zam gelmedi. Simitde 20 gram küçülme olayı gündemde nasipse Ramazan’dan sonra fiyatı belirlenecek. Tarifede 250 gram ekmek 10 TL olarak belirlendi.

Şöyle düşünürsek ekmek garibanın yediği bir ekmek olarak bakılıyor ama Bafra’da 250 bin nüfus var Bafra’da 50 tane fırın var. 50 tane fırıncı 250.000 tane nüfusa bakamaz. Ne hikmetse ekmek gündem olduğu zaman sıkıntı. Zam bazında düşünürsen çok geride kaldığımızı bu fiyattan 4 sene geriden gittiğimizi karşı karşıyayız. Ama dediğim gibi bir ekmeği var vatandaşın diyorlar, zam geldi diyorlar. Gelen zamları yüzde elli yüzde atmış. Zamları kimse konuşmuyor marketler akşamdan başlıyor etiket değiştirmeye. Biz de böyle bir şey yok. Biz bu fiyatı talepte bulunalı bir ayı geçti. Bir ayda biz zammı zorla alıyoruz. Yani ne diyelim vatandaşa. Biz de zam yapmak istemiyoruz. Unun çuvalını daha uygun alalım fiyatları geri çekelim.

Unun fiyatı aldı başını gidiyor. Maya dersen öyle, işçilik dersen öyle. İşçi maliyeti dersen öyle. Bir sigorta 6500 lira. Vatandaş bunları görmüyor, göremiyor. Vatandaşa diyecek bir şeyimiz yok. Biz de elimizden geldiğince zam yapma taraftarı değiliz ama yapacak bir şey yok. Esnaf ayakta tutabilmek için bu uygulamayı yapmak zorundayız. onlar da çocuk geçiriyor. Devletimiz geçmişteki gibi teşvik verir fiyatları sabitleme bazında giderse vatandaş için de daha iyi olur, Fırıncılar da elinden geleni yapar, dedi.

Bunları da sevebilirsiniz