Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in ´24 Kasım Öğretmenler Günü´ Mesajı

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün siz öğretmenlerimiz olduğuna işaret etmiştir. Hayatımızı doğru yönde şekillendirmede bizlere yardımcı olan, bizlere bilmediklerimizi öğreten, bildiklerimizi ise daha iyi anlamamıza vesile olarak bizleri yetiştiren öğretmenlerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Değerlerini bilip onlara sahip çıkan, erdemli, hoşgörülü, insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler yetiştirme hedefimize, sizlerin gayret ve fedakârlıkları olmadan ulaşabilmemiz mümkün değildir.

Geleceğimizin mimarı sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi siz fedakâr öğretmelerimize emanet ediyoruz. Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşüne azimle devam edecektir.

Emek verdikleri her anın kıymetini bildiğimiz öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Cevdet ERTÜRKMEN
Kaymakam

Bunları da sevebilirsiniz