BAFRA MİLLET BAHÇESİNE HAZIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Samsun 7. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada; “Dört adet Millet Bahçesi projemiz bulunuyor. Eski stadın yerine yaptığımız Millet bahçemizi tamamlayıp Samsunlu kardeşlerimin istifadesine sunduk. Canik, Çarşamba ve Bafra’ya yapacağımız Millet Bahçelerimizin de proje çalışmaları da devam ediyor” şeklindeki açıklamalarının ardından, Bafra belediye Başkanı Hamit Kılıç ilçede yapılacak Millet bahçesi projesinde gelinen aşama ile ilgili bilgi verdi.

 

Başkan Kılıç, Bafra Millet Bahçesi Projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ tarafından başlatılan daha çok yeşil anlayışı doğrultusunda üzerinde hassasiyetle durduğumuz Millet bahçesi projemizin onaylanmasının ardından Bafra Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz.” Dedi.

 

24 Haziran 2020 tarihinde yapılan başvurunun 27 Temmuz 2020’de onaylanmasının Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlıklarımızın Bafra’ya verdikleri değerin bir göstergesi olarak düşündüklerini ifade eden Başkan Kılıç, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’nün 27.07.2020 tarihli yazısında da ifade edildiği gibi,imar planında “park ve mesire alanı” olarak planlanan, bölgede Kaymakamlık Hizmet Binasının yer aldığı Resmi Kurum Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Cami Alanı ve Kültürel Tesis Alanları ile Kızılırmak Nehri kıyısında bulunan yaklaşık 310.000 m²  yüzölçümü alanının Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi uygun görüldü. İlgili yazıda ayrıca İlçenin Çilhane ve Büyükcami Mahalleleri sınırlarında yer alan aktif alanın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi, iş ve işlemlerin TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülmesi, alana ilişkin gerekli görülen imar plan işlemlerinin Belediyemizce, alan içinde bulunan parsellerin proje amacı doğrultusunda gerekli tahsisin Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılması bilgileri yer alıyor” Dedi.

 

Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 4 parselden oluşan toplam 310.000 m²  alan üzerine yapılacak Millet Bahçesi Projesinin Karadeniz Bölgesinin en büyüğü olacağını sözlerine ekleyen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Yaklaşık 310.000 m²  alanda gerçekleştirilecek ve bölgenin en büyüklerinden biri olma özelliğini taşıyacak Millet Bahçesi alanının hemen yanında ihalesi yapılan ve inşası devam eden Hükümet Konağı Binası ile yapılması planlanan Bafra Belediyesi Hizmet Binası gibi önemli projeler yer almakta. Proje alanı içerisinde 10 dönüm Otel Alanı, 10 dönüm Cami Alanı, 5 dönüm Eğitim Tesis Alanı gibi çeşitli kamusal alanlar bulunacak.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz