Bafra TSO Hizmet Binası Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Açıldı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) hizmet binası açılış töreni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi.
Törenin açılış konuşmasında Bafra TSO Başkanı Göksel “Bafra Ticaret ve Sanayi Odası 1903 yılında ülkemizin 17.Ticaret ve Sanayi Odası olarak kurulmuştur. Samsun’un batı yakasında kalan 19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçeleri Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının sorumluluk bölgesidir. Odamız Karma OSB ve Sera OSB’nin kurucusu ve ortakları arasındadır. 1903 yılında arkamda fotoğrafı bulunan tarihi binada başlayan hizmet yarışı bugün önünde bulunduğumuz modern bina da devam etmektedir.
Biz Oda Yönetim kurulu ve meclisi olarak üyelerimizin verdiği yetki ile bölgemize ve üyelerimize hizmet ediyoruz. Bu hizmetleri yaparken en büyük destekçimiz TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ‘ dur.
Bizim en büyük hedefimiz sorumluluk bölgemizin marka değerini artırmaktır.
Organize sanayi bölgeleri bunun en önemli ayağıdır.
İlk olarak göreve geldiğimizde OSB’nin yol ve internet bağlantı sorunlarını çözdük.
Karma OSB de birinci etapta tahsis devam ederken ikinci etabı yatırımcılara açmak amacı ile Samsun’da medikal alet üreticileri ile bir araya geldik ve onlardan yatırım taleplerini aldık. OSB’mizi ihtisas OSB ye çevirdik. Bu sayede ikinci etabın alt yapısını tamamladık.
Bafra OSB’ye yatırım yapmak için ön müracaatta bulunan 21 medikal alet üreten firma ile toplantı yaparak, onların yerini ayırarak OSB’mizi tekrar karma OSB ye çevirdik. OSB ikinci etapta 3’ü medikal toplam 14 firmaya yer tahsisi yapıldı. Yeni arsa tahsisi talepleri de devam etmektedir. OSB yönetimi olarak bunlar titizlikle değerlendirilip arsa tahsisi yapılmaktadır.
Bafra OSB’mizin önemli bir sorunu da doğalgazın bağlanmaması idi.
Bu sorunla ilgili olarak Ankara’da TOBB’da o dönemde ki Başbakanımızın ve Bakanlarımızın katıldığı bir toplantıda, Rifat Başkanım şahsıma söz vererek bu sorunu gündeme getirmemi sağladı. Akabinde Bakanlığın genelgesi ile Bafra OSB’ye OSB bütçesinden bir lira harcama yapılmadan doğalgaz bağlandı. Ayrıca Türkiye de bu sorunu yaşayan tüm OSB’lerin de doğalgaz sorunu çözülmüş oldu.
2013 yılı Haziran ayında Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret Borsası ve Bafra Ziraat Odası ile birlikte Bafra Sera OSB kurma çalışmalarına başladık. Kurumsal kimliği oluşana kadar koordinatörlüğünü Bafra TSO olarak yürüttüğümüz sera OSB de bugüne gelene kadar 9 yılda yaklaşık 312 adım atılmıştır. Yer seçim kararı, arazinin Milli Emlak’tan bedelsiz alınması, Sera OSB’nin devletimizin yatırım programına alınması, alt yapı yapım inşaatının başlaması bu adımlardan sadece bir kaçıdır. Şu an itibariyle sera OSB altyapım işinin yüzde 40’ı bitmiştir. Aralık 2022’de sözleşmemize göre altyapı tamamen bitecektir.
Sera OSB’de yaz aylarında arsa tahsisine başlamayı planlıyoruz.
OSB’ler bölgemize istihdam açısından önemli bir katkıda bulunmaktadır. Bafra’da kurulan OSB’lerde sadece Bafra’da ikamet eden insanlar değil Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerindeki insanlarımızda istihdam edilmektedir.
Sürekli yeni yatırımcılara yeni yerler tahsis etmekteyiz. Şu an 11 yatırımın inşaatı devam etmektedir. 6 firma inşaat ruhsatı almış inşaatına başlayacaktır.
Gelecek dönemde, kısa vadede OSB’lerde çalışan sayısı hızla artacak bölgemizde birçok insanımıza iş imkânı sağlanacaktır.
Değerli misafirler, tüm dünyayı sarsan pandemi başlayana kadar meslek grubu toplantıları, meslek komite toplantıları, ve üyelerimizin bize ilettiği diğer sorunları gece gündüz demeden 7/24 bizimle iletişim halinde olan Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımıza ilettik. Bazen öyle zamanlar oldu ki Başkanımız gecenin saat üçünde ilgili Bakanımız ile görüşerek bize telefondan dönüş yaparak yardımcı oldular.
Bizim talep ettiğimiz üyelerimizin sorunlarının, çözüme kavuşan bazılarından size örnekler vermek istiyorum.
TOBB’un yönetiminde bulunduğu kredi garanti fonu, TOBB’un ve odaların gayretleri neticesinde faaliyetlerini daha da aktif hale getirerek krediye ulaşım sıkıntısı çeken üyelerimize kredi verilmesini sağlamıştır.
Odaların finansman desteği ile muhtelif zamanlarda üyelere nefes kredisi verilmiştir.
İşçi ve işveren arasında uyuşmazlıkların çözümü için arabuluculuk sistemi hayata geçirildi.
Ticari uyuşmazlıklarda TOBB uyum arabuluculuk ve uyuşmazlık çözüm merkezi kuruldu.
Arabuluculuk ve uyuşmazlık konularının önemli bir kısmında, mahkemeye gitmeden anlaşma sağlanarak uzun süren dava süreçleri de ortadan kalkmış oldu.
Taleplerimiz doğrultusunda kısa çalışma ödeneği süresinin uzatılması sağlandı.
Ülkemizin önemli bir sorunu olan mesleki eleman ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitime önem verilmesi amacı ile talepler doğrultusunda TOBB’un girişimleri ile Milli Eğitim Bakanlığınca çalışmalar yapılması ve eleman yetiştirilmesi konusunda katkı ve destekler artırılmış ve meslek liseleri özendirilmiştir. Ayrıca TOBB-MEB arasında yapılan protokol ile Bafra’mıza TOBB tarafından bir okul yaptırılmasına karar verilmiştir.
Covid-19 pandemi sürecinde vergi, SGK ödemeleri, gecikme zamlarının ve kamu ödemelerinin vadelendirme imkânı sağlanmıştır.
Birçok meslek dalında mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu getirildiğini biliyoruz. Bafra TSO ve Bafra OSB, TOBB Meybem ile işbirliği yaparak bir çok insanımıza mesleki yeterlilik belgesi verilmesi sağlanmıştır. Halen de belge vermeye devam edilmektedir.
İki hafta önceye kadar dijital ehliyet için Samsun’a gitmek gerekiyordu. TOBB Başkanımızın destekleri ile dijital ehliyetleri Bafra TSO’ da vermeye başladık.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız çalışmalarda bizlerden desteğini esirgemeyen Valilerimize , Kaymakamlarımıza , Milletvekillerimize , Büyük Şehir Belediye Başkanlarımıza, gece gündüze demeden ülkemize , Türk İş Dünyasına, Oda üyelerine hizmet eden değerli TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’ na ve TOBB Yönetim Kuruluna, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Siyasi Partilerimize Kamu Kurumları İl ve İlçe Müdürlerimize, Oda ve Borsa Başkanlarımıza, Basın Mensuplarımıza Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının varoluş sebebi olan değerli Oda Üyelerimize, teşekkür ederiz.
Bafra Ticaret ve Sanayi Odasının kurulduğu günden bugüne kadar Odamıza üye olan, Yöneticilik ve Başkanlık yapanlardan vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum.
Hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum. Yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, onlardan aldığımız hizmet bayrağını daha yukarılara taşımak için Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi arkadaşlarım adına söz veriyorum.
Allah’ım bizlere ülkemize, şehrimize, güzel hizmetler yapmayı ve gök kubbede hoş bir seda bırakanlardan olmayı nasip etsin. Katılımınızdan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu şunları dile getirdi; “Çok kıymetli Bafralı kardeşlerim, aranızda bulunmaktan şeref duyuyorum. Sizler de sağ olun, bizleri muhabbetle karşıladınız. Zaten Bafra ovasıyla, toprağıyla, insanıyla farkını hep gösteren bir şehir Allah da sizlere müthiş nimetler vermiş. Böyle güzel bir iklimi ve bereketli toprakların benzerini, başka hiçbir yerde görmedim.
Ayrıca Bafra’nın pidesine, dondurmasına ve lokumuna da herkes hayran, İşte tüm bu nimetleri, zenginliğe çevirme görevi de sizler de. Bizim de görevimiz, sizlerin yolunu açmak. Sizleri En iyi şekilde temsil eden odamız/borsamız var. Bafra’da odamız da borsamız da akredite. Yani sizlere 5 yıldızlı hizmet sunduklarını belgelemiş durumdalar. İşte başarının formülü de, bu birlikteliğiniz inşallah. Sizler böyle hep beraber durdukça, aşamayacağınız engel de olmayacak.
Bakın, Bafra TSO’ mız da, buraya yakışan, üyesine en iyi, en kaliteli hizmeti vermeyi amaçlayan, bir hizmet binası kurmak istedi. Fiziki altyapısını yenilemek için yola çıktı. Hamdolsun, açılışını da birlikte yapmak nasip oldu. Yeni hizmet binası bir vizyon işidir. Üyesinin derdine çözüm üretmek isteyen, şehrini zenginleştirmeyi amaçlayan, çağdaş bir vizyonun göstergesidir.
Bu vizyonlarından dolayı, başta Göksel Başar Başkanımızı, Yönetim Kurulunu, Meclisini ve tüm çalışanlarını yürekten kutluyorum.
Ticaret ve Sanayi Odalarımız, tüccar ve sanayicisin asli temsil makamıdır. Dolayısıyla da, şehrine değer katan, güzelleştiren, hizmet üreten merkezler haline gelmeleri gerekir. İşte Bafra TSO’ mız da, bu yeni hizmet binasıyla birlikte, Bafra’nın gelişmesine daha da büyük katkılar vermeye devam edecektir. Kendileriyle de gurur duyuyorum. Allah emeklerinden razı olsun diliyorum. Yeni binamızın Bafra iş dünyasına hayırlı olmasına temenni ediyorum.” dedi.
Daha sonra Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç Ticaret ve Sanayi Odasına bugüne kadar hizmeti geçen maddi ve manevi katkı sağlayanlara teşekkür konuşması yaptılar.
Tören, yapılan konuşmaların ardından hediye takdimleriyle sonra erdi.

Bunları da sevebilirsiniz