Bafra TSO, Motorlu Kara Taşıtları Alim-Satım Mesleki Yeterlilik Sertifikalarını Teslim Etti

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası TOBB Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi A.Ş. ile yapmış olduğu mutabakat neticesinde gerçekleştirilen 2. El Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Belgesi almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını törenle teslim etti.

13.02.2018 tarihli 30331 sayılı Yönetmelik kapsamında gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendileri, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az biri, şubelerde ise şube müdürü ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) ve Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmaları gerektiği belirtilmiştir.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ‘ TOBB tarafından kurulan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen MEYBEM A.Ş tarafından “Mesleki Yeterlilik Belgesi”sınavları, Odamız işbirliği ile gerçekleştirilmektedir. Bölgemizde motorlu araç alım satım faaliyeti göstermekte olan ve ileriki dönemlerde bu girişimde bulunacak olan adaylar sertifikalarına kavuşmuş bulunmaktadır. İlerleyen dönemlerde ihtiyaç duyulması halinde Zorunlu Sektörlerde Mesleki Yeterlilik Eğitimlerine devam edeceğiz. Firma sahipleri ve çalışanlarına başarılar dilerim’ dedi.

Bunları da sevebilirsiniz