BAFRA TSO’dan Üyelerine E-FATURA Dijital Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliği ve Bafra TSO ev sahipliğinde E-Fatura Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Açılış Konuşmalarını yapan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel BAŞAR; ‘ Bugün burada, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle mevzuatta belirtilen firmalarımız için yasal bir zorunluluk haline gelecek E-Fatura Uygulaması hakkında bilgilendirme toplantısı için toplanmış bulunmaktayız. Üyelerimizin e-fatura konusunda bilgilendirilmesi ve cezai herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için Bafra Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı ve Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliği ile devletimizin çıkarmış olduğu yasa, yönetmelik veya sistem değişikliklerine en kısa sürede adapte olmanızı temenni ediyorum. Programa katılan ve bizlere destek veren Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki YUMBUL, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver ÖĞÜTÇÜ’ye, Odamız Üyelerine ve Mali Müşavirlerimize teşekkür ederim’ dedi.

 

Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki YUMBUL konuşmalarında; ‘ Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Dairesi Başkanlıkları olarak gelişen teknoloji ve yenilikçi yaklaşımlara uyum konusunda önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonra da çalışmalar devam etmektedir. Bugün E-Fatura uygulamaları ile ilgili siz değerli mükellefleri ve Mali müşavirleri bilgilendirmek için toplanmış bulunmaktayız. Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde elektronik ortamda işlem yapmak ve Gelir idaresi Başkanlığının belirttiği üzere belirli şartları sağlayan mükelleflerin sistem entegrasyonu sağlamaları zorunlu hale gelmiştir. Bu eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor verimli bir eğitim olmasını temenni ediyorum’ dedi.

 

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver ÖĞÜTÇÜ konuşmalarında ‘ Ben öncelikler bugün burada bizleri buluşturan Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki YUMBUL ve ev sahibi olarak bizleri ağırlayan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel BAŞAR’a teşekkür etmek istiyorum. Yeni yıldan itibaren e-fatura zorunluluğunda değerlendirilen firma satış işlemlerinin anlaşılabilmesi ve bu kapsama dahil olacak reel sektör temsilcilerinin uyması gereken prosedürlerle ilgili bilgiler aktarılacaktır. Elektronik olarak yapılmaya başlanacak işlemler aslında belli bir süre sonra tüm mükellefleri kapsayacak ve uyulmaması halinde belli cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalınacaktır. Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak Muhasebeci ve Mali Müşavirlerimizin bilgilendirilmesi ve mükelleflerimizin gelişmelerden haberdar olması önceliğimizdir. Buradan bir kez daha Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Beyi ve kurum çalışanlarını tebrik etmek istiyorum. Bafra TSO üyelerinin mevzuat yürürlüğe girmeden bilgilendirilmesi ve uygulama ile ilgili bir sorun yaşamaları için büyük çaba gösterip bu toplantıyı tertip ettiler. Verimli bir eğitim geçirmenizi dilerim’ diyerek e-fatura uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konuşmaların ardından Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri  Usul Müdürü Murat Kahramanoğlu ve Gelir Kurumlar Ve Diğer Vergiler Kdv Ve Ötv Müdürü Özdemir Özberk değişen sunum eşliğinde uygulamalar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Sunumda e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye, e-smm, e- müstahsil  makbuzu, e gider pusulası, e- defter, e sigorta  poliçesi gibi konular hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca 7194 sayılı Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında Dijital Hizmet Vergisi, Konaklama vergisi ve Değerli konutlar vergisi konularında bilgilendirmeler yapıldı. Program katılımcıların sorularının cevaplanması ile son buldu.

Gerçekleştirilen Bilgilendirme toplantısına; Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel BAŞAR, Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki YUMBUL, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Dilaver ÖĞÜTÇÜ, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bafra Temsilcileri, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve çalışanları, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ve çalışanları katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz