Bafra’da Asırlık Gelenek

Samsun’un Bafra ilçesinde  600 yıllık gelenek olan “Sele Sepet Top Kandil Şenliği” halkın katılımıyla büyük coşkuyla içinde kutlandı.

Bafra Gençlik Merkezi önünde başlayan Fener Alayı ve çocukların Atatürk Bulvarı’nda maniler söyleyerek yürümesiyle başladı. Renkli görüntülere sahne olan şenlik etkinlikleri, yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda devam etti.

BAŞKAN HAMİT KILIÇ: 100 YILLARDIR DEVAM EDİYOR

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise, “Her yıl Ramazan ayının 14’dünü 15’ine bağlayan gece yüz yıllardır ilçemizde sele sepet top kandili şenlikleri yapılmaktadır.

Belediye olarak birkaç yıldır, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile çok eski bir geçmişi olan “Sele Sepet Top Kandil Şenliklerini” aslına uygun olarak yapılması için çalışmalar yapıyoruz” diyen Kılıç şöyle devam etti, “Biz belediye olarak bu konuda son birkaç yıldır çeşitli çalışmalar yaptık. Kültür müdürlüğümüz tanıtıcı binlerce kitapçık hazırladı, bu kitapçıklar okullarda çocuklarımıza dağıtıldı. Bütün okullarda sele sepet top kandili dağıtarak eski şenlikler hakkında bilgiler verdik. Çocuklarımızla birlikte maniler söyledik. Öğretmenlerimiz bizlere bu konuda büyük katkı sağladılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Zaten bu kültürü yaşatmak için en önemli görev öğretmenlerimize, ailelerimize ve bizlere düşüyor. Kısaca ilçemize has bu geleneği en iyi şekilde gelecek nesillerimize de aktarmak için her Bafralıya görev düşüyor.

EMEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Kılıç son olarak, “Hep birlikte bu geceyi coşkulu bir şekilde geçirmenin hazzını yaşıyoruz. Ben bu organizasyonda emeği olan herkese, etkinliklerimize katılarak bizlerle birlikte olan siz çok kıymetli hemşerilerime özellikle de çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Hepinize iyi akşamlar, iyi eğlenceler, hayırlı ramazanlar diliyorum.” Dedi.

HACİVAT KARAGÖZ GÖSTERİSİ

Konuşmaların ardından şenliklerde, Hacivat Karagöz, gölge gösterisi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Bafra Kent Meydanında düzenlenen Sele Sepet Top Kandil şenliğinde Türk Kızılayı Bafra şubesi ve Bafra Türk Hava Kurumu Bafra şubeleri tarafından programa katılan vatandaşlara pamuk şeker ve çay ikramı yapıldı.

Programa, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz