BAFRA’DA DEPREMZEDELERE DESTEK EKSİLMİYOR

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki depremin yaralarını sarmak için, depremden hemen sonra başlayan mücadele devlet ve millet kenetlenmesiyle devam ediyor.

Afetzede ailelere yönelik oluşturulan yardım komisyonu tarafından, deprem bölgesine ve ilçede bulunan depremzedelere yönelik yardımlar tüm ayrıntılar değerlendirilerek sürdürülüyor.

Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi işbirliği ve AFAD organizasyonu ile ilçede kurulan yardım komisyonu tarafından depremzedelere yönelik gerçekleştirilen yardımlar, görevli ekiplerce oluşturulan liste doğrultusunda eksizsiz takip ediliyor.

Komisyon mesai mefhumu olmaksızın çalışıyor
Meydana gelen deprem felaketinin ardından harekete geçen Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, depremin ilk gününden itibaren Bafra’dan bölgeye gidecek olan yardımları koordine ederek, içlerinde başta gıda, giysi ve barınma olmak üzere çok çeşitlilikteki yardım malzemeleri bulunan 35 adet tırı AFAD aracılığı ile bölgeye ulaştırdı. Ayrıca Bafra Belediyesi Elbistan’da kurduğu aşevi ile günlük bin depremzedenin sıcak yemek ihtiyacını karşılamanın yanında personel desteği, iş makinaları, temizlik ve cenaze araçlarını da bölgede görevlendirdi.

İlçede 489 Aile’nin Günlük İhtiyacı Karşılanıyor
Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Belediyesi koordinasyonu ile kurulan yardım komisyonunca Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde kurulan Sosyal Market aracılığıyla depremzedelere destekler sürüyor. Sosyal Markette Bafralı vatandaşlardan gelen yardımlar kayıt altına alınarak kabul edilirken aynı zamanda da ilçede bulunan 489 aile 1884 kişiye de gıda, giysi ve barınma malzemeleri başta olmak üzere destek sağlanıyor.

Öte yandan gerek sivil toplum kuruluşlarından gerekse bireysel olarak gelen ihtiyaç talepleri, Bafra Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü’nce günlük olarak Yardım Komisyonuna iletilerek gerekli olan ihtiyaç malzemeleri ilçede bulunan depremzede evlerine ulaştırılıyor.

Türkiye’de olduğu gibi Bafra’da da büyük bir dayanışma örneği gösterildiğini ifade eden Belediye Başkanı Hamit Kılıç konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede;

Başkan Kılıç: “Yaramızı birlikte sarıyoruz”
“Yüzyılın felaketi ile karşı karşıyayız. Büyük bir deprem yaşadık. Hükümetimiz tüm gücüyle milletimiz tüm kadirşinaslığıyla deprem bölgesinde depremzedelerimizin yanında. Bizler de ilk günden itibaren Bafra olarak personel, iş makinesi ve ekipmanlarımızı tüm ekiplerimizi Elbistan ve Kahramanmaraş bölgesine yönlendirdik. Hep beraber bu yarayı sarmaya çalışıyoruz. İlçeden bu güne kadar her gün en az 1 yardım tırı bölgeye hareket etti. Bafra’mızda depremzedelerimiz ile ilgili içeriğinde gıda, kıyafet, hijyen malzemelerinin tamamı yer alan bir market kurduk. İlçedeki depremzedeler buradan ihtiyaçlarını temin ediyorlar. Ayrıca belediyemiz depremzedelerimize ev tahsisi yapmak isteyen vatandaşlarımızla koordinasyon içerisinde. Yara bizim ve Allah’ın izni ve yardımıyla bu yarayı birlikte ve en kısa sürede saracağız” şeklinde konuştu.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç düzenli aralıklarla depremzedeleri ziyaret ederek ihtiyaçları yerinde tespit ediyor.

 

Bunları da sevebilirsiniz