BAFRA’MIZA MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYU HAYIRLI OLSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bafra’da yürütülen içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmalarında sona gelindi.

19 Mayıs Dağ Barajı’ndan temin edilen Nebiyan suyu arıtılarak 26 Kasım 2023 Pazar gününden itibaren altyapı çalışmaları tamamlanan içme suyu hatlarından mahallelere verilmeye başlandı. Vatandaşlar dört gözle beklediği kaliteli, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuştu.

Bafra’nın 50 yıllık sorununun çözümle sonuçlanması hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Hemşehrilerimizin memba kalitesinde içme suyu önemli bir beklentisiydi, özlemiydi. Bu özlem sona erdi. Uzun zamandır çeşmelerimizden kaliteli, temiz, sağlıklı ve doğal Nebiyan suyunu içebilmek için beklediğimiz o günler geldi. Pazar günü itibariyle 19 Mayıs Dağ Barajı’nda biriken su, arıtmadan geçerek evlerimize kadar ulaştı. Kolay olmadı. Bafra’mızın altyapısındaki yaklaşık 115 km içme suyu hattının da değişmesi gerekiyordu. Daha önce değişen yerler vardı. Bu hatların büyük bir çoğunluğu da yeni değişti. İçme suyunun evlerimize ulaşabilmesi için önce barajda su birikti sonra büyük bir arıtma tesisi yapıldı. Burada arıtılan su pazar günü Bafra’mıza ulaşarak evlerimize girdi. Bu önemli gelişme sayesinde hemşehrilerimiz yeni hatlardan geçerek gelen arıtılmış suyu içmeye başladı” dedi.

 DIŞARIDAN SU SATIN ALMAYA SON!

“Artık araçlarımızın bagajlarında bidonlarla su taşımak, arıtma kullanmak veya dışarıdan su satın almaya ihtiyaç duymayacağız” diyen Başkan Kılıç, “İlçemizde Nebiyan suyu yeni verilmeye başladığı için vatandaşlarımız belki bir iki gün boruların temizlenmesinden dolayı farkı hissedemeyebilirler. İnşallah birkaç gün içinde sular aktıkça o kaliteli, leziz, Nebiyan’ın temiz, berrak suyunu çeşmelerimizden içmeye başlayacağız. Artık bidonlarla su taşıma, hazır su satın alma ya da arıtmaya inşallah ihtiyaç duymayacağız” şeklinde konuştu.

 BAFRA’NIN 50 YILLIK SORUNU TARİH OLDU

Başkan Kılıç, ilçede gerçekleştirilen altyapı yenileme çalışmaları sonucunda bozulan yolların farkında olduklarının altını çizerek, “Gerek içme suyu, gerek yağmur suyu ve gerekse de kanalizasyon çalışmalarında yollarımız bozuldu ama yollarımızı bir bir onarmaya çalışıyoruz. Bina bağlantılarımız tamamlanıyor. Bafra’mız uzun zamandır beklediği, hemşehrilerimizin ‘Çeşmelerimizden acaba arıtılmış su içebilecek miyiz?’ dediği Nebiyan suyuna kavuştu.  Bafra’mızın 50 yıllık sorunu çözüme kavuştu. Böylesi büyük bir projeyi Bafra’mıza ve hemşehrilerimize kazandırmanın haklı sevincini yaşıyoruz” dedi.

Başkan Kılıç, ‘19 Mayıs Barajı’ndan Su Temin Projesi’ hakkında, “Böylesi önemli bir projenin Bafra’mıza kazandırılması noktasında bizlere destek olan, gayretle çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e, SASKİ Genel Müdürümüz Bahattin Yanık’a çok teşekkür ediyorum. Gerçekten ilçemizde çok özverili bir çalışma gerçekleştirildi. Tabi bu çalışmalar yapılırken bizler de Bafra Belediyesi olarak gerçekleştirilen altyapı çalışmalarında gerek Büyükşehir Belediyemize gerekse de SASKİ’ye her türlü desteği verdik. Altyapı çalışmaları sonucunda bozulan yollarımızın tamirini ve bakımını üstlendik. Bu noktadaki çalışmalarımız da ekiplerimiz tarafından gayretle sürdürülüyor” diyerek 02 Aralık 2023 Cumartesi Günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda saat 15.00’da gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Dağ Barajı’ndan Su Temin Projesi Yol, Su ve Altyapı Yatırımları Hizmete Alma Törenine  bütün vatandaşlarımızı davet etti.

Bunları da sevebilirsiniz