Bafra’ya edilen vaat çok icraat yok.. Hizmetler neden yapılmıyor?

CHP Bafra ilçe Başkanı Vahit Perçin, Bafra Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne yıllardır yapılacağı vaat edilen Bafra Otogar Projesi ve Hal Projesini hatırlattı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi’ni sert bir şekilde eleştiren Perçin; “Bu projeleri bitirmek Samsun Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda mı yoksa Bafra Belediyesi mi?” diye sordu.

YILLARDIR SÜREN PROJENİN SONU BİR TÜRLÜ GELMEDİ

Vaat edilen projelerin takipçisi olduklarını söyleyen Perçin, sorumsuzluğun üst düzeyde olduğunu vurguladı.

Sözlerine devam eden Perçin, “Bafra Otogar Projesi 26 Haziran 2018’de ihale edilerek yapımına başlandı fakat sonrasında iki kere ertelendi. Önceki dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin müjde olarak vermişti ancak yapılan tüm masrafa rağmen projeler bitirilmedi. Sonrasında ise inşaatı başlanan otogarın yeri değiştirildi.

VAR OLANI YIKMAK YERİNE YARIM KALANI TAMAMLAMAYA DAVET EDİYORUZ

CHP Bafra ilçe Başkanı Vahit Perçin, “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i var olanı yıkmak yerine yarım kalanı tamamlamaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Başkan Perçin; “Eski dönem Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlarımız Yusuf Ziya Yılmaz ve Zihni Şahin otogarın Çetinkaya’ya yapılacağını söylediler. Hatta yerini tespit edip, inşaatını başlatarak bir sürü masraf ettiler. İnşaat seçimden sonra devam edecek dediler fakat seçimden sonra inşaatın durdurulmasına karar verdiler.

Durdurulan projelere Bafra halkı da tepki gösterdi ve konuyla ilgili; “otogar yapılacak diye yerlerimizi istimlak ettiler ve % 47’den istimlak ödemeden aldılar. Sonrasında ise kaya taşı doldurdular. ‘Şu an otogarı yapmıyoruz’ diyorlar. Yapmayacaklarsa bizim yerlerimizi geri versinler.” diye konuşmuştu.

Gelelim şimdiye…

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra’da son derece modern bir hal için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte proje çalışmalarına başladıklarını söylemişti.

-“Hani nerede proje?

Yoğunlukla bu proje üzerinde çalıştıklarını ve Bafra’nın çok önemli bir ova olduğunu da söylüyordunuz. Bu denli titizlik ve yoğunlukla yürütülen bu proje nerede?

Gelelim Hal Projesine…

Bafra’ya yapılacak olan ‘Hal Projesi’ de tartışma konusu olmuştu. Yeni Meyve ve Sebze Hali’nin köy merasına yapılacağını öğrenen Türbe Mahallesi sakinleri tepki göstererek durumu Samsun Büyükşehir Belediyesine ardından da Bafra Belediye Başkan’ı Hamit Kılıç’a taşımışlardı. Ancak hala bir çözüm getirilemedi..

-Vatandaşta bizde şaşkınız hangi belediyeye gitsek Büyükşehir Belediyesi Bafra’ya, Bafra Belediyesi ise Büyükşehir’e yönlendiriyor.

BU PROJELERİN SORUMLULUĞU KİMDE?

Bu projeleri bitirmek kimin sorumluluğuna düşüyor..

-Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne mi?

-Bafra Belediyesine mi?

Başkanlarımıza zamanın çok hızlı geçtiğini söylemek ve gerçekleşmeyen her projenin sandıkta hatırlanacağını hatırlatmak isterim. Her başlangıcın birde sonu vardır.” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz