Bafra’ya Hayırsever Tarafından Yaptırılan Okul Açıldı

Fevzi Çakmak Mahallesine hayırsever Kural ailesi tarafından yaptırılan Gül-Nusret Kural Ortaokulu açılış töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından okul öğretmenlerinden Pınar Yıldız yönetiminde hazırlanan halk oyunları gösterimi sunuldu. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren hayırsever İsmet Nusret Kural, okul yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kural’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli tümgeneral Yaşar Bal, “Öncelikle 2 gün önce başlayan ve şuan da devam eden Barış Pınarı Harekâtına katılan kahramanlarımıza cani gönülden başarı diliyorum. Bu coğrafya da yaşamanın bedeli ağırdır. Bugün yaşıyoruz, yarın da yaşayacağız. Ama giden şehitlerimizin gözü arkada kalmasın diye gazilerimiz sıkıntı yaşamasın diye Mehmetçik Vakfı kurulmuş. Mehmetçik Vakfı şehit aileleri ve kahraman gazilerimize maddi manevi destek sağlar. Peki, gelir kaynağı nedir? İşte Nusret bey ve ailesi gibi yurdumuzun yüce gönüllü bağışçılarıdır. Bugün bu mutlu günü gözleri parlayan yüzü gülen öğrencilerimiz ve sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okulda emeği olan herkese cani gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Konuyla ilgili konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “Değerli hayırseverimize çok teşekkür ediyoruz. Bafra’da bunların çok güzel örnekleri var. Bafra’da hem eğitim hem de diğer alanlarda güzel hizmetlerimiz açılmış olacak. Ben bizi burada bu vesileyle bir araya getiren aileye tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Kılıç’ın ardından konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, “ Öncelikle Nusret Beye çok teşekkür ediyoruz. Samsun’da eğitim seferberliği devam ediyor. Hayırseverlerin bu tür yardımlarına bazen ihtiyaç duyuluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bizzat şunu söyledi. Her şeyin tasarrufu olur, fakat eğitim tasarrufu olmaz. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu çalışmalar tüm ülkemizde devam ediyor. Eğitim çok ciddi bir iş. Değerli misafirler 100 yıl önce başlayan milli mücadele hala devam ediyor. Bu yüzden çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Çok üretip güçlü olduğumuz zaman dış güçler bizi farklı yöntemlerle uyaramayacaklar. Biliyorsunuz şuan devam eden operasyonda çok ciddi mücadele veriliyor. O mücadele yapılmak zorundadır. Bende 3 yıl Tunceli Valiliği yaptım. Bu PKK biliyorsunuz uluslararası güçlerin taşeronu ve Türkiye’de bir Kürt devleti kurmak istiyor. Fakat PKK’ya karşı gelen Kürtleri hain diye ayırıyorlar. Bugün eğer o operasyon olmazsa Kandil denen yerin yerine şuan ki Kobani denen yeri merkez yapacaklar. Ve Türkiye bununla 40 yıl daha mücadele etmek zorunda kalacak. İnşallah ordumuz zaferle geri dönsün diyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek hayırsever tarafından yaptırılan okul gezildi.

Bunları da sevebilirsiniz