Barışacağız, kucaklaşacağız, birlik olup çok çalışacağız…

Barışacağız, kucaklaşacağız, birlik olup çok çalışacağız…

Seçim bitti. Şimdi geçim ve iş yapma zamanıdır. Her ne kadar istenmese de, oluşan; ufak tefek kırgınlıkları, kızgınlıkları, küskünlükleri bir tarafa iterek, kucaklaşıp 85 milyon birlik içerisinde geleceğe doğru emin adımlarla yürümeliyiz.  Unutmayalım ki, hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Güçlü bir Türkiye hepimizi mutlu eder ve göğsümüzü kabartır.  Eğer, ülkemizin güçlenmesinden mutlu olmayanlar varsa, onlar bu milletin dostu değillerdir.

Güçlü bir Türkiye, bize düşmanlık besleyenleri mutlu etmez. Dostlarımız bundan mutlu olurlar. Düşmanlarımız mutsuz olacak diye, bizler ülkemizin gücüne güç katmaktan geri durmamalıyız. Siyaset bir vasıta olarak, ülkeyi yönetecek ekibi belirlemede önemlidir.  Ancak, ülkeye zarar verecek noktaya taşımamak gerekir.  Ülkeyi yönetecek ekip belirlendiğine göre, artık top yekün ülkenin kalkınması için çalışmalıyız.

Hükümetimize, seçilenlere ve atananlara başarılar…

Ülkemiz; her acıdan ne kadar güçlü olursa, fertler olarak bizlerde o derece güçlü oluruz.  Mesele her şeye karşı olmak değil, doğru yönde desteklemekte önemlidir. İktidarı engelleyerek, başarısız olması için çaba sarf ederek sonuç almak mümkün değildir. Seçim zamanında vatandaşın tercih kriterleri çok farklı olabiliyor. Önemli olan iktidarda da olsanız, muhalefette de olsanız; çalışanda olsanız, emekli de olsanız ülkenin kalkınması için el birliği ile iyi niyetle çalışmalısınız. Başka çaremiz yok; küskünsek barışacağız, kucaklaşacağız ve 85 milyon hep beraber ülkemizi çok daha güçlü bir noktaya taşıyacağız.

Yeni hükümetimiz kuruldu. Başarılar diliyoruz. Memleketimize, milletimize hayırlı olsun. Bu dönem , Samsun dışında Ankara’dan Kurtcan Çelebi kardeşimiz milletvekili olarak TBMM’lisinde aynı zamanda Samsunluları da temsil edecektir. Yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından eski bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç, Büyükelçilik payesi de verilerek Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı olarak atanmıştır. Başarıları daim olsun.

Tatlıcak Köyü, tatlıya bağlanmalı…

Bu arada; Samsun, Ladik ilçesi Tatlıcak Köyü Yaylası’na, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından güneş enerjisi santralı (GES)yapılmasına karşı köylülerin direnişi medyaya yansıdı. Türkiye’nin enerji ihtiyacı büyük ölçüde ithalatla karşılanıyor. Bu nedenle önemli ölçüde diş ticaret açığı veriyoruz. Güneş, rüzgar  gibi doğal kaynakların devreye alınması çok çok önemlidir.

Ancak, bunları yaparken bölge insanını yok saymak, tepeden bakmak hiç doğru olmaz. Önce insanlarla iyi iletişim kuracağız, onları dinleyeceğiz, barışarak ve kucaklaşarak çözümü birlikte bulacağız. Sonuçta, Tatlıcak Köyü konusu; bölgemizin yetkin ve güzide siyasileri, idarecileri tarafından köylülerimizin de rızası alınarak, uygun bir çözüme kavuşturulacağına inanıyorum…

 

 

Bunları da sevebilirsiniz