BAŞKAN DEMİRTAŞ’DAN İLKEMLİ ÖĞRENCİLERE SINAV ÖNCESİ MORAL DESTEĞİ

İLKEM’Lİ ÖĞRENCİLERE “SINAV KAYGISI VE MOTİVASYON SEMİNERİ”

Salgının başladığı andan bugüne kadar toplumun her kesimine yönelik yardım ve hizmetleri götüren İlkadım Belediyesi bu süreçte de eğitime desteğini hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Okullarda yüz yüze eğitime ara verildiği andan itibaren çalışmalarını dijital alanda sürdüren İLKEM “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri ile gençlerin kaygılarını konuştu.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İlkadım Etüt ve Eğitim Merkezi  (İLKEM ) YKS/ Üniversite Hazırlık Kursu Öğrencileri için, Covid-19 YKS 21’de “Sınav Kaygısı/ Başarı ve Motivasyon”  konulu kişisel gelişim semineri ile sınava girecek olan öğrencilerinin motivasyonun arttırdı. Belediye konferans salonunda koronavirüs önlemleri altında gerçekleşen seminerde OMÜ Öğretim Görevlisi Ayşe Gül Şanli ve Araştırma Görevlisi Doğan Güneş Temli hazırladığı sunumlarla öğrenciler sınav kaygısı ile baş etme yollarını öğrendi.

“Eğitimde ilk olma aşamasında olan bir kurumuz”

Seminer öncesi açılış konuşması yapan İLKEM Eğitim Koordinatörü Davut Öz,” Gençlik hazinedir. Samsun’da eğitimde ilk olma aşamasında olan bir belediye eğitim kurumuyuz. Maddi yetersizlik yüzünde özel kurslara ve eğitim merkezlerine çocuklarını gönderemediğini düşünen velilerin ve Belediye Başkanımızın sonsuz destekleri ile bugünlere geldik. İlkadım’ın 3 mahallesi olan Kadifekale,Yaşardoğu,Derebahçe  şubelerimizde 900 öğrenciyle  yürüttüğümüz eğitim faaliyetini pandemi sürecinde koronavirüs tedbirleri altında 300 öğrencimize hizmet vermek zorunda kaldık. Bugünkü bu seminerimizde başarı için değerli ve önemli. Bu vesile ile programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum “dedi.

“Başarının yolu emek ve fedakarlıktan geçer”

Eğitimde ve sporda yakaladığımız başarı ritmini koronavirüsün gölgesine bırakmadan sürdürmek için mücadelemize devam etmenin önemli olduğuna söyleyen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık,”Geçen sene yakaladığımız yüzde 84 başarıyı bu sene daha üst seviyelere taşıyacağınızdan şüphem yok. İLKEM artık sadece dar gelirli ailelerin değil maddi olanakları iyi olan ailelerinde tercihi olmasından büyük gurur duyuyoruz. Başarının yolu emek ve fedakarlıktan geçer. Asıl mesele insan inşa etmektir. Pandemiyi dezavantaj durumdan avantaja çevirin. Allah herkese hak ettiği şeyi, hak ettiği şekilde vermesi dileğimle, sizlere sınavda başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Potansiyellerinizi küçümsemeyin”

Seminere katılım sağlayan OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi /Psikoloji Öğretim Üyesi Prof.Dr.Bozkurt Koç,” Öncelikli olarak eğitim konusunda hassasiyetini bildiğim, özverili çalışmalarına her zaman destekçisi olduğum sayın Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Kendim 3 çocuk babasıyım ve çocuklarımın her birinin bilinçsel,sosyal,duygusal dönemlerini izleme fırsattı buldum. Ebeveyn olarak eksik kalan taraflarımızda oldu. Sizler bu konularda belli bir donanıma sahipsiz. Kendi potansiyellerinizi küçümsemeyin. Yete ki hedefinizi belirleyin. Önünüzde akademik hayatınız olacak bir süreç var. Kaygı ve belirsizliklerin yoğun olduğu bu zamanlarda önemli olan bu kaygıların olumsuzluklarından etkilenmeden hedefinize varmanızdır. Bu kaygıları kendinize motive edecek fırsata çevirin. Aşk azim ve heyecan ile hazırlanın hem kendinize hem de bu güzel ülkeye hizmet etme şerefine nail olun” diye konuştu.

“Swot analiz ve Gelişim Çarkının önemini anlattı”

Seminere öğrencilerin dikkatini bilgilerini 9 soru testi ile ölçerek başlayan Öğretim Görevlisi Uzman Psikolog Aysu Gül Şanli; SWOT Analizinin en önemli özelliği, fırsatları güçlü olduğunuz noktaları kullanarak daha fazla değerlendirmenize ve buna karşılık zayıf olduğunuz noktaları tanımlayarak tehditlere karşı bunları minimize etmek olanağı sağlamasının önemini ortaya koyarak; Başarı nedir?, Öğrenme nedir?, Hafıza gücü hakkında örneklere öğrencilere bilgilendirme yaptı.Gelişim Çarkı  basit gibi görünse de çok önemli bir sorudur ve herhangi bir konuda kendi içinize dönüp bu sorunun cevabına ulaşmanız çok kıymetli olduğunu öğrencilere hatırlatan Şanli, Gerçekten ne istediğinizi kendinize soruyor musunuz?. Yaşamınızdaki denge durumunu görebilmek, gerçekten neyi iyileştirmeye ihtiyacınız olduğunu bulmak için çok pratik bir yöntem olduğunu söyledi.

Öğrencilere psikososyal yönden desteklenmenin yanısıra özellikle sınavlarla ilgili oluşabilecek soru işaretlerinin minimum seviyede olması gerektiğine dikkat çeken Araştırma Görevlisi Doğan Güneş Temli, Öğrenme Pramidi, Bellek, Hafıza Gücü ve Kaygı ve stres uzak durmanın püf noktalarını sinevizyon eşliğinde öğrencilere örneklerle anlattı. Seminerde üzerinde durulan başlıca diğer konular ise duygu farkındalığı, doğru ders çalışma teknikleri ve hedef belirleme konuları oldu.

“Doğumdan, ölüme her zaman halkımızlayız”

Belediyelerin doğumundan ölümüne vatandaşın her zaman yanında olması gerektiğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Onların Atatürk ilkelerine bağlı bireyler olarak topluma hizmet etmesi bizim için çok önemli. Biz de bu doğrultuda tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavı başarı ile atlatacaklarına yürekten inanıyorum. Bu vesile ile katılım sağlayan eğitimcilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum“ dedi.

“Teşekkür belgelerini Başkan Demirtaş takdim etti”

Programın sonunda İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Koç ve Öğretim görevlisi Uzman Psikolog Aysu Gül Şanli, Araştırma Görevlisi Doğan Güneş Temli’ye katılımlarında dolayı imzaladığı teşekkür belgelerini takdim etti.

İlkadım Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşen seminere İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı  Şerif Mırık, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Koç ve Öğretim görevlisi Uzman Psikolog Aysu Gül Şanli, Araştırma Görevlisi Doğan Güneş Temli ve İLKEM’li öğrenciler katılım sağladı.

Bunları da sevebilirsiniz