BAŞKAN DEMİRTAŞ’DAN UYARI; BELEDİYE ADINA PARA İSTEYENLERE İTİBAR ETMEYİN

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Belediye adına vatandaşlarımızda bayramlaşma geleneğini öne sürerek maddi yardım ve para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirten yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada; Ramazan Bayramını fırsat bilerek kendisini belediye personeli olarak tanıtarak bayram kutlaması nedeniyle vatandaşlarımızdan para ve maddi yardım talebinde bulunulduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Gelen şikayetler üzerine yapılan araştırmada ilçe genelinde İlkadım Belediyesi’nin adını kullanarak vatandaşlardan para talep ederek tuzağa düşürmek isteyenleri gerekli kurumlara şikayette bulunduğumuzu ve konunun ayrıntılı şekilde araştırıldığını belirtmek isteriz.

Konu ile ilgili açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Herhangi bir belediye personelimizin hiçbir gerekçe ile vatandaşlarımızda Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşmaya dayanarak  para ya da maddi yardım, bağış talebinde bulunmadığını ve bulunmayacağını belirtmek istiyorum. Bu gibi olaylarla belediyemizi kasıtlı olarak sabote etmek isteyen kişiler olabilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi belediyeler ya da başka resmi kurumlar vatandaşlardan hiçbir sebeple para talebinde bulunmamaktadır. Mağdur vatandaşlarımızın en yakın polis merkezine şikayette bulunmaları büyük önem arz ediyor. Bu konuda kıymetli vatandaşlarımızın dolandırıcıların çeşitli senaryolarla kurmuş oldukları tuzaklara düşmemesi için vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Şüpheli durumlarda şahıslarda belediye kimliklerini ibraz etmelerini yada Alo:153 ihbar hattımızı arayarak bizlere bildirmelerini rica ediyoruz ” ifadeleri kullanıldı.

Bunları da sevebilirsiniz