BAŞKAN DEMİRTAŞ,HAYIR ÇARŞISI İLE 265 GÜNDE 526 AİLEMİZE İHTİYAÇ DUYDUĞU EŞYALARI ULAŞTIRDIK

HAYIR ÇARŞISI VEREN EL İLE ALAN EL ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURUYOR

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın sosyal belediyeciliği ön plana çıkardığı ve ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren “Hayır Çarsı” projesiyle alan el ile veren el arasında kardeşlik köprüsü kuruyor.

İlkadım ilçesinde Sosyal Müdürlüğü koordinesinde çalışmalarına devam eden Kadın Koordinasyon Merkezi Gönüllü Başkanı Lütfiye Demirtaş, Zeytinlik Mahalles’inde tespit edilen yeni evlenen çiftin ihtiyacı olan eşyaları temin ederek sıcak yuva hayalini gerçekleştirdi. Sosyal Yardım Müdürü Cemalettin Çakır ile birlikte tespit edilen adrese giderek genç çift ile sohbet eden Fahri Başkan Lütfiye Demirtaş, Belediye Başkanımızın başlatmış olduğu “Hayır Çarşısı” ile vatandaşların evlerinde kullanmadıkları ev eşyaları belediye ekiplerince alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu sayede eşya değişikliği sebebiyle kullanılmayan ihtiyaç fazlası ev eşyaları da çöpe atılmayarak değerlendirmiş oluyoruz” dedi.

“Hayır severlerimizden destek bekliyoruz”

Hayır Çarşısı ile İlkadım ilçesinde 2021 yılında 265 günde 526 aileye eşya yardım ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve kullanılabilir durumdaki ikinci el ürünlerin bakım onarım işlemlerini gerçekleştirerek ürünün geri kazanımının sağlanması ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Vatandaşlarımızın kullanılabilir durumdaki ikinci el ya da hiç kullanmadığınız sıfır eşyaları ekiplerimiz tarafından alınarak, Sosyal Yardım Müdürlüğümüz tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Evinizde ya da işyerinizde kullanmadığınız eşyalar mağdurların yüzlerinde tebessüme vesile oluyor. Hayırseverlerin ve ihtiyaç sahiplerinin bir araya geldiği bu proje ile birlikte çok sayıda gönüllü ve bağışçımızdan büyük destek bekliyoruz” diye konuştu.

 

Resim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz