BAŞKAN DEMİRTAŞ’IN HER MAHALLEYE KREŞ PROJESİ İLÇE HALKINA HİZMET VERİYOR

SADECE İLKADIM’IN DEĞİL ÜLKENİN YARINLARINA YAPILAN EN İYİ YATIRIM

“MAHALLE KREŞ VE KÜLTÜR EVİ“ÇOCUKLARIN KİŞİLİK VE KİMLİK KAZANIMINDA ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın geleceğe yapılan en iyi yatırım diye adlandırdığı” Mahalle Kreş ve Kültür Evi” projesi 4-6 yaş arasında çocukların kişilik ve kimlik kazanmaları için eğitim olanağı sunuyor.

İlkadım Belediyesi, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim alabilmesi ve annelerin güvenilir bir şekilde çocuklarını bırakabileceği kreşlere olan ihtiyacı göz önünde bulundurarak “Mahalle Kreş ve Kültür Evi” çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’ye örnek olacak bir anlayışla dar gelirli ailelerin bulunduğu mahallelere öncelik verilen uygulamada fiziki şartlara uygun olan yapıları kiralayarak çocuklara göre dizayn edilerek kreş haline getiriliyor. Kreşlerde, uzman eğitmenler ve deneyimli bakıcılar tarafından çocukların gelişimine uygun eğitim programları uygulanıyor. Kreşlere devam eden çocuklar, oyun ve öğrenme aktiviteleriyle birlikte sosyal becerilerini geliştirme fırsatı buluyor. 3 sınıf, 1 uyku odası, mutfak, revir faaliyet odası ve idari ofisten oluşan eğitim yuvaları iç mekanın da ise çocukların renkli, eğlenceli bir ortamda oyun oynadığı alanlar, kitap okuma alanları bulunuyor. Çevresinde ise farklı ve doğal materyaller olan ahşap korkuluk ve güvenlik kameraları modern bir şekilde dizayn ediliyor.

“Geleceğimizi güvence altına alıyoruz”

Geleceğimizi çocuklarımıza emanet edeceğimizi biliyoruz diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” 4-6 yaş grubu çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Çocuklarımız kişiliğini bu yaş aralığında kazanıyor. Ne verirsek büyüdüğünde de aynı oluyor. Değişeceğini zannediyoruz ama değişmiyor. Dolayısıyla bu yaş grubunda çocuklarımızın iyi eğitim almasını sağlarsak onları doğru şekilde yetiştirirsek geleceğimizi de güvence altını alacağımızı düşünüyorum. Çocuklarımız buralarda huzur ve güven içerisinde eğitim aldıkça bizler de mutlu oluyoruz.2022 yılında Çatalarmut, Zeytinlik, İlyasköy mahallelerinde hizmete devam eden kreşlerimize Kadıköy, Karasamsun, Cedit, Saitbey, Ataköy’le birlikte sayımız 8’e ulaştı. Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan yeni kreşlerimiz de ilçemize kazandırmış olacağız” dedi.

“Kişi başı geliri 2835 TL’nin altında olan ailelerimize ücretsiz”

Mahalle Kreş ve Kültür Evi projesinin aslında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza duyduğumuz sorumluluğun bir gereği olduğuna vurgu yapan Başkan Demirtaş,” Bu eğitim yuvalarında Halk Eğitim destekli belediye iş birliğiyle usta eğitmenlerle tarafından annelerimizin çocuğu ile bağını koparmadan taleplerini de dikkate alarak biçki-dikiş,nakış başta olmak üzere 70’e yakın kurslarımıza yönelik kurs veriyoruz. Bu sayede çocuklar yuvada eğitimlerini alırken annelerimiz de burada kurs alarak ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satışını yaparak ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.Yoğun talep olan kreşlerimize başvuru yapan vatandaşlarımızdan önce ailenin mali durumuna bakıyoruz. Alt gelir kategorisinde olanların başvurularını kabul ediyoruz. Buda asgari ücretin üçte biri oranında kişi başı geliri 2835 TL’nin altında olan ailelerin çocuklarını ebe beyinleriyle buraya ücretsiz kayıt ediyoruz” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz