Başkan Deveci: “El birliği ile bu süreçten çıkmak lazım”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atatepe Mahallesi’nde kurulan Pazar yerini ziyaret ederek hem esnafı hem de yurttaşları dinledi. Türkiye’nin huzursuz bir dönemden geçtiğini söyleyen Başkan Deveci, “El birliği ile kol kola girip bu süreçten çıkmak lazım” dedi.

——————————-

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, Atakum Belediye Meclisi üyeleri ve birim müdürleriyle Atatepe Mahallesi’nde kurulan pazar yerini ziyaret etti. Yurttaşlarla tek tek görüşen Başkan Deveci ekonomik darboğaz yaşayan ve hayat pahalılığından şikayet eden Atakumlularla dertleşti. Esnaflar geçmişte 40 kasa balık satarken bugün 5 kasa satabildiğini, kilosu 9 liraya ulaşan patatesi taneyle sattıklarını, maliyetlerini karşılayamadıkları için borca girerek pazarcılık yapmaya devam ettiklerini ifade etti. Pazarı dolaşan tüketiciler ise alım güçlerinin düşmesi ve evlerine boş pazar arabalarıyla dönmeleri nedeniyle sitem etti.

“HUZURSUZ BİR DÖNEM“

Satanın da alanın da pahalı bulduğu bir pazar olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Türkiye’de ilk kez böyle bir şey oluyor. Ürünlerin girdilerinin içinde akaryakıt, işçi emeği , gübre var. Bunlar hep dışarıdan ithal ediliyor. İthal olunca Türk parasının değeri düştü, dövizle ithal ediliyor. Doğal olarak Türk parasıyla değerlendirince fiyatlar yükseliyor. Biz kendi ürettiğimiz değerlerin bir kısmını özelleştirdik. Kendi elimizden çıkardık, sübvanse de edemiyoruz yeteri kadar. Tarım ülkesi olmamıza rağmen hem alıcının hem de satıcının huzursuz ve şikayetçi olduğu bir dönem. Alıcının da satıcının da derdi hayat pahalılığı. Alıcı ‘Ucuz alamıyorum, nakliye ücretim pahalı. Arabanın parçası pahalı, ucuza mal edemiyorum. Pazarda üç gün içerisinde satamazsam çürüğe ayırmam lazım, aldığım sattığım malın yerine yenisini koyamıyorum, benim de çocuklarım var, mutfağımda ben de çorba kaynatacağım, mutlu değilim çünkü tüketici tezgahımdan ürün alırken cebindeki parayı kuruş kuruş sayarak alıyor, huzursuz oluyorum’ diyor. Yani herkesin mutlu olmadığı, huzursuz olduğu bir dönemden geçiyoruz ne yazık ki. El birliği ile buradan çıkmak lazım. Türkiye bu tip badireler atlattı ve çıktı. Her sözü olanın sözünü dinlemek lazım. ‘Ben bilirim’ dememek lazım. ‘Bu ülkeye ben de sevdalıyım, benim de katkım olsun ben de şöyle düşünüyorum’ diyenlerin görüşünü almak lazım. Kol kola girmek lazım.” ifadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz