BAŞKAN ECZACI AHMET MUŞTU: ‘TÜM DESTEKÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Türk Kızılay Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Ahmet Muştu,” Türk Kızılay’ı Asrın felaketi olan depremin üçüncü günü itibarıyla Samsun misafirhanelerde kalan depremzedelerinin günlük yemek ihtiyacını karşılıyor ”dedi.

Türk Kızılay’ı, Samsun misafirhanelerinde kalan yaklaşık 6 yüz kişinin sabah kahvaltısı başta olmak üzere öğlen ve akşam yemeklerinin ’de karşılandığını ifade eden Türk Kızılay Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Ahmet Muştu,” Evlerde, yurtlarda ve kamu misafirhanelerinde kalan misafirlerin de gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor.  Depremzedelerin kaldığı misafirhaneleri ziyaret eden Kızılay, hem ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunup, tek tek onlarla konuşarak yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz ”dedi.

‘YUVA SICAKLIĞI SAĞLANMAYA DA GAYRET EDİYORUZ’
Kızılay Gençlik Kolları ise, depremin toplum ve özellikle de çocuklar üzerinde oluşturduğu söyleyen Türk Kızılay Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Ahmet Muştu, “Psikolojik travmanın etkilerini azaltılmak amacıyla depremzede çocuklara yönelik oyunlarla psikolojik destek başlattı. Yurtlarda kalan depremzede çocukları ziyaret eden Gençlik Kolları Gönüllüleri tarafından, çeşitli oyuncak, araç-gereç ile düzenlenen oyun ve etkinlikler sayesinde çocukların yaşadığı travma hafifletilmeye çalışılırken, onlara yuva sıcaklığı sağlanmaya da gayret ediliyor. Kızılay Kadın Kolları, hamile olan, yeni doğum yapan ve yaralı çocukları ziyaret ederek depremin etkilerini azaltma gayreti içinde. Depremzede misafirlerin ihtiyacı olan kıyafet, temizlik malzemesi ve oyuncak dağıtımıyla bir nebze olsun destek vererek gönüllere dokunuyor.Haydi Samsun! Birlikteliğe, Haydi Samsun! Desteğe, Haydi Samsun! Yardımlaşmaya, bu gün bunlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Siz, bizim bu çağrılarımızda bize karşı sessiz kalmadınız, bizde size karşı sessiz kalmayacağız ”şeklinde konuştu.

‘YAPILAN HER TÜRLÜ YARDIMLARA DEĞER VERİYORUZ’
Birlik ve beraberlik içinde olduklarını hatırlatan Türk Kızılay Samsun İl Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Ahmet Muştu, “Almanya’dan destek için para gönderen kardeşimize, Bu paraya aracı olup Kızılay’a getiren kardeşimize, bize açıklamalar yapın, basına bilgi verin. İnsanları hayra davet edin diyen kardeşlerimize, Sosyal medya duyurularımızı paylaşarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan kardeşlerimize, kurbanlık (adak-akika-şükür) bağışlayan kardeşlerimize, hayvanımı satayım mı, kestirip etini mi vereyim diyen düşünceli kardeşimize, ben de aracımla size yardımcı olurum diyen kardeşimize, Bakliyat, et, ekmek, patates, soğan, sebze bağışlayan kardeşimize, İlkadım Halk Eğitimi Merkezinde ekmek, kıyafet ve oyuncak desteği sağlayan idareci ile öğretmenlerimize,  Kurum misafirhanesi olarak bizde kalanların, iaşesini biz karşılarız çorbada bizim de tuzumun olsun diyen kurum idarecileri ve çalışanlarına, Baruthane Ortaokulunda topladıkları 17.300 pet şişe suyu bize bağışlayan sevgili çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve müdürümüze,  Evini, arsasını ve dükkanını bağışlamak için bizi arayan teyze-amca size gönül dolusunda ayrıca bu süreç içerisinde, maddi, manevi ve tecrübeleriyle destek olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bir müddet bu dayanışmayı devam ettirmek durumundayız. Allah hayrınızı kabul etsin. Rabbim böylesi acı durumların tekrarından muhafaza eylesin ”diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz