Başkan EDİS Bursa’da Hemşehrilerini Kucakladı

 

Samsun’un şirin ilçesi Vezirköprü’nün çalışkan belediye başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçede sürdürdüğü yoğun çalışma temposuna rağmen, ilçe dışında da hemşehrileri ile bir araya gelerek, hem fikir alış verişi yapıyor, hem de ilçenin faydasına yürüttüğü çalışmaları hemşehrileri ile değerlendiriyor.

İlçedeki yoğun tempoyla devam eden, yol çalışmaları, projeler, turizm yatırımları ve belediye hizmetlerini sıkı bir şekilde takip ederek, kendi alanında büyükşehir ilçe belediyeleri arasında ilk 20’ye girerek, 15. sırada yerini alan Edis, Bursa’da yaşayan hemşehrilerini gurbette kucaklamanın heyecanını ve sevincini paylaştığını belirterek, ‘’ilçemiz tarihi, kültürel ve turizm bakımından oldukça önemli değerlere sahip, bizler Vezirköprülü olarak, Türkiye’nin dört bir yanında yaşıyor olsak da, ayrılmaz bir bütün gibi özlemle, hasretle birbirimize bağlıyız. Birlik ve beraberlik, bizlere güç vermeli ve ilçemiz, memleketimiz için bu zamana kadar yaptığımız hizmet ve faaliyetleri, daha üst seviyelere çıkarmalıyız. Bu konuda Vezirköprü sevdalısı hemşehrilerime güvenim sonsuzdur’’ ifadelerine yer verdi.

Vezirköprü Bizim Her Şeyimiz

‘’Vezirköprü’yü Sevmek Gerek’’ sloganı ile son zamanlarda ilçesinin hizmet potansiyelini artırarak, projelerini titizlikle yürüten Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Bursa ziyaretinde, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile Hünkarşkünde bir araya geldi.

Edis’i ve misafrilerini Hünkar Köşkü’nde ağırlayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ziyaretçilerine Bursa’nın manzarası eşliğinde çalışmalarını anlattı. Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis’e Bursa Büyükşehir Daire Başkanı Mehmet Fidan, Ak Parti Bursa İl yönetim kurulu üyesi Bayram Ali Yusufoğlu, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi Şenol Çulcu, Önceki dönem Büyükşehir Meclis üyesi Av. Fatih Celen, Önceki dönem Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Ali Önder, İşadamı Bekir Aşçı, Vezirköprülüler Dernek Başkanı Muhterem Demir, İş adamı Recep Aydın, işadamı Resül Aşçı, işadamı Rıfat Önder, İşadamı İsmail Karakeçi ve önceki dönem Osmangazi Belediyesi meclis üyesi Mustafa Önder katıldı. Ziyaret kapsamında konuşan Edis, Vezirköprü ‘’Bizim Her Şeyimiz’’ vurgusu ile, tüm hemşehri derneklerinin, gurbette yaşayan Vezirköprülülerin sesi, birleştirici gücü, birlik ve beraberlik konusunda etkili bir rol üstlendiğini dile getirdi. Başkan Edis Yıldırım Belediye başkanı Oktay Yılmaz ve ekibini Vezirköprüye davet etti. Ziyarette Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz Bursa ipeğinden yapılmış Bursanın tarihi mekanlarının motife edildiği bir tablo hediye ettt. Başkan Edis’de Oktay Yılmaz Başkana Vezirköprüye mahsus  ürünlerden oluşan bir hediye paketi takdim etti. Başkan Edis Bursada farklı sektörlerde faaliyet gösteren hemherilerini de iş yerlerinde ziyaret etti.

Edis’e Derneklerden Yoğun İlgi

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Bursa ziyaretleri kapsamında, Samsun İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde hemşehrileri ile buluştu. Dernek Başkanı Şenol Çulcu’nun organize ettiği buluşmada, Vezirköprülüler,başkanları Edis’i bağrına bastı. Vezirköprü’den çeşitli nedenlerle Bursa’ya gelerek yerleşen vatandaşları dinleyen Edis’e, Vezirköprü Belediye Meclis Üyesi Recep Aydın eşlik etti. Gurbette yaşamanın zorluğu ve içinde bulunduğu şartların da konuşulduğu ziyarette Edis, Vezirköprü’ye kurulacak olan Karma Organize Sanayi ile ilçedeki göçün önüne geçileceği ve istihdam alanında büyük yatırımların kısa bir zaman sonra başlayacağını ifade etti.

Gelişen ve şehirleşen Bir Vezirköprü İçin Çalışıyoruz

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, son zamanlarda proje ve çalışmaları ile öne çıkarak, ilçenin şehirleşme yolunda kırsal mahallelerinden, merkez mahallelerine kadar yol yapımı, temizlik işleri, imar işleri, park ve bahçelerdeki çalışmaların yanı sıra, ilçeye hem turizm alanında, hem eğitim alanında, hem sosyal alanda değer katacak projelerinde, hızlı bir şekilde çalışıldığını ve yakından takip ettiğini anlattı.  Edis, ‘’Vezirköprü bizim sevdamız, Vezirköprü bizim evimiz. Bizler memleketimizin her bir köşesinde yürüttüğümüz çalışmalarla ilçemizi kalkındırmak, refah seviyesini artırmak ve vatandaşlarımızın sosyal hayatlarında daha konforlu bir alan yaratmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin bilimle ve ilimle yetişeceği, çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerimize, gelecekte değişerek, daha da gelişecek olan bilim ve teknolojiyi yakalayabilecekleri ve bilimsel keşiflerini bu günden inşaa etmeye başlayacakları, Bilim Vezirköprü projemiz ile hep birlikte geleceğin teknolojisine ışık tutacağız. Eski itfaiye binamızın yerine Ticaret ve Ofis Merkezi inşaaediyoruz. İlçemize burayı kazandıracağız. Modern ve kurumsal ofis anlayışının ilçemize kazanılmasında yarar da sağlayacak olan Ticaret ve Ofis Merkezimizin inşaatı hızla devam ediyor. Kırsal mahallelerimizin toplu yemek, düğün merasim gibi ihtiyaçlarında kış şartlarının vermiş olduğu zorluklardan dolayı, bu durumları yaşamamaları için ve hem eğitim alanında da kullanılabilecek, çok yönlü Kültür Evi projelerimiz kapsamında, bir çok mahallemizde inşaatlarımızdevam ediyor.  Vezirsuyu mesire bölgemizde turizme katkı sağlayacak Kır Evleri projemizi hayata geçirerek, ilçemizin turizm potansiyelini artırma yolunda güzel bir adım atmış olduk. Samsun’da bu projemizle yılın turizm projesi ödülüne layık görüldük. Yine DOKAP desteği ile Vezirsuyu Tabiat Parkı Turizm Geliştirme ve Güçlendirme Projesi ile bölgede,turizm alanını hareketlendirecek materyalleri de orada oluşturacağız. Sebze meyve depoları, soğuk hava deposu, seracılığı destekleyici projelerimizle ilçemizde tarımsal alanda sanayileşme yolunda ilk adımları atıyoruz. Yakında duyurusunu yapacağımız TDİ BESİ OSB projemiz ile ilçemize, tarımsal alanda sanayileşmenin önünü açmayı hedefliyoruz. Sıfır Atık projeleri kapsamında, Samsun’da ilçe belediyeleri arasında yaptığımız çalışmalar sayesinde, iyi bir konumdayız. Yenilebilir enerji konusunda belediyemiz bütçesine de katkı sağlayan, Güneş Enerji Santralimiz faaliyette ve kapasite artırımına gidiyoruz. İlçemize sosyal faaliyetlerin kalitesini artırmak ve hemşehrilerimize daha ekonomik hizmet verebilmek amacıyla, Köprübaşı Sosyal Tesislerimizi faaliyete başlattık. İlçemizde dere ıslah çalışmalarımıza devam ediyoruz, kısa bir zaman sonra tamamlayarak daha temiz bir çevreyi bu bölgelerimize kazandıracağız. Kısacası ilçemize hizmet yolunda başladığımız günden bu yana, yorulmak nedir bilmeden, azim ve kararlı bir şekilde çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

Bunları da sevebilirsiniz