BAŞKAN İBRAHİM ETEM KİBAR: ‘BÜYÜTÜLEREK ENGELSİZ KAFE OLARAK HİZMET VERECEK’

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem  Kibar, “İlçemizde engelli bireylerin sosyalleşmesi ve rahatça vakit geçirebilmesi amacıyla sahilde Eyvanlar olarak adlandırılan 3 No’lu Eyvan’ı tadilat ve inşa çalışmalarıyla büyüterek “Engelsiz Kafe” olarak engelli vatandaşların hizmetine sunacak ”dedi.

İlk kazması vurularak tadilat ve inşa çalışmalarına start verilen ilçe sahildeki Eyvanlar 3’te Engelsiz Kafe yapımı çalışmalarına başladığını vurgulayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem  Kibar, “Engelli bireylerin sosyal hayata aktif katılımlarının artırılması amacıyla çalışmalarına start verilen Engelsiz Kafe’nin Nisan ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.Şehrin sahil kısmında denize yakın bir konumda engelli bireyler için yapımına başlanan “Engelsiz Kafe”de akülü araçlar için şarj, engelli WC,  mutfak, engelli bireylerin kullanımına uygun oturma alanları ve mobilyalar yer alacak ”dedi

‘İLÇEMİZDEKİ ENGELSİZ KAFE SOSYALLEŞTİRECEK’
Etüt Proje Müdürlüğü tarafından sürdürülen “Engelsiz Kafe” projesiyle ilgili bir açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem  Kibar, “Engelsiz Kafe Projemiz, engelli vatandaşlarımıza yönelik yapmayı taahhüt ettiğimiz projelerimizden biri. Fatsa’mızın sahilinde belediyemize ait 3.Nolu Eyvan’ın tadilat ve  inşa çalışmaları ile büyütülerek planladığımız Engelsiz Kafe Projemizle ilgili ekiplerimiz çalışmaya başladı. Oturma alanında tüm masalarda akülü tekerlekli sandalyeler için şarj prizi,  görme engelli vatandaşlarımız için uyarıcı zemin uygulaması olacak. Mutfak, bay-bayan WC, Vitrifiye, mobilyalar ve tüm detayları engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak planladık.   Fatsa’mızda yaşayan özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha fazla katılımlarını artırmak için sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Engelsiz Kafe” projemizin önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

‘ÜST GEÇİTLERE DE ENGELLİ ASANSÖRÜ YAPTIRIYORUZ’
Fatsa’nın girişinden çıkışına kadar bulunan 6 üst geçitte asansör bulunmayanlara Karayolları Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler neticesinde asansör yapılmasına karar verildiğini de ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa’mızda yaşayan engelli bireylerimizin sosyal yaşantısını kolaylaştıracak hizmetler yapıyoruz. Özel gereksinimli ve yaşlı vatandaşlarımızın asansör olmayan üst geçitler için asansör talepleri vardı. İnşallah, yakın zamanda üst geçitlere asansörde yapılacak. “Engelsiz Kafe” yapılacak yerin hemen karşısında üst geçit var. Buranın da asansörü yapıldığı zaman özel vatandaşlarımız için daha güzel olacak. Yani özel vatandaşlarımızın yaşam standartlarını kolaylaştırmak adına elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz