BAŞKAN İBRAHİM ETEM KİBAR: ‘YAŞAMA TUTKUMUZUN GÜÇLÜ VE KARARLI İFADESİDİR’

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “İstiklal Marşının Milli Marş olarak kabul edilişinin 102’inci yılını birlikte kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum ”dedi.

Büyük fedakârlıklarla kazanılan İstiklal mücadelesinin milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralarıyla ebedileştirdiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Türk Milletinin bağımsızlık ve hürriyete olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisimizde Milli Marş olarak kabul edilmesinin 102Yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutlamaktayız ”dedi.

‘BAĞLILIĞINI EN GÜZEL BİÇİMDE YANSITMAKTADIR’
27 Aralık 1936’da hayata gözlerini yuman, duruşu ve eserleriyle Türk Milleti’nin gönüllerine taht kuran merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 102 ‘inci yıldönümünde rahmet ve hürmetle yad eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,“ Vatan toprakları işgal altındayken Merhum Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu ve kutsal değerlerine olan bağlılığını en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir ”diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZA BU GÜZEL BİLİNCİ AŞILAMALIYIZ’
Sair Mehmet Akif Ersoy Türk edebiyatında yeni bir çığır açan, fikir hayatımızda derin izlerin bıraktığını hatırlatan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Bize ve gençlerimize düşen görev bu ruhu Bayrak ve Vatan sevgisini daima diri tutmaktır. Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarıp çocuklarımıza bu güzel bilinci aşılamalıyız. Ecdadımızın bize emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız. İstiklal Marşımızın kabulünün 102’inci yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz