BAŞKAN İBRAHİM SADIK EDİS: ‘BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN, EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZDIR’

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis “Kadınlarımız yaşamımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımızdır” dedi.

Hayatın en başından, sonuna dek, sevginin, fedakarlığın ve azmin anlamı olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis “Kurtuluş Savaşı’nda, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahramanlık hikâyeleri yazan kadınlarımız, pek çok ülkeden önce Cumhuriyet kazanımlarının bir sonucu olarak toplumsal yaşamda aktif şekilde rol almaya başladığı günden itibaren yaşamımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan, en değerli varlıklarımızdır” dedi.

‘YUVALARIMIZIN BİRLEŞTİRİCİLERİ, EVLATLARIMIZIN ANALARIDIRLAR’
Şanlı tarihimizde kadınlarımız, her zaman ön planda yer almış ve ülkemizin geleceği için türlü fedakârlıkları ve çalışmaları ile kendilerini ispatladığını ifade eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,“Toplumun her kesiminde yer alan sanattan spora, çalışma hayatından siyasete, bilimden edebiyata, her sahada başarı gösteren kadınlarımız takdire şayandır. Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Kadınlarımız; sıcacık yuvalarımızın birleştiricileri, evlatlarımızın analarıdırlar. Yeri geldiğinde yaşamın her alanına koşturan, evlerde yuvasını çekip çeviren anneler, hayatın bir parçası olarak çalışanlar, yeri geldiğinde de en azılı düşmanların işgaline karşı duran kahraman Şerife Bacılarımız olmuşlardır. Gelecek nesillerin yetişmesi şüphesiz onların omuzlarındadır. Tüm insanlığın bu bilince sahip olması gerekmektedir. Kadınlarımızın fedakârlıkları göz ardı edilemez, ehemmiyete sahiptir Peygamber Efendimiz (SAV), yüce dinimiz İslam’ın kadına verdiği önemi bizzat davranışları ile ortaya koymuştur. O’nun. “İman bakımından en olgununuz, ahlakı en güzel olanınızdır. En hayırlınız da kadınlara güzel davrananınızdır” sözü kadına verilen değeri apaçık ortaya koymaktadır ”şeklinde konuştu.

‘GELECEK NESİLLERİN YETİŞMESİ ŞÜPHESİZ ONLARIN OMUZLARINDADIR’
Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendine değil, hem ailesine hem de yaşadığı topluma değer sağlayacaklarının altını çizen Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis “Hayatımızın anlamı olan kadınlar için ne yapsak azdır, onlar bizim her şeyimiz. Bizlerin baş tacı; annemiz, hayat arkadaşımız, kızımız, kardeşimiz, hayatımıza renk katan ve anlamlı kılan varlıklardır. Kadim medeniyetimizden bugüne kadar milletimizin var olmasında büyük rol oynayan, Fatma Yıldız’dan Hayme Hatun’a, Nene Hatun’dan Çete Emir Ayşe’ye kadar bugünlere gelmemizde büyük fedakarlıklar  gösteren  tüm kahraman kadınlarımızı rahmetle anıyorum. Bizlere düşen görev, kadınlarımızı her platformda desteklemek ve pozitif ayrımcılık yapmaktır. Bu vesilelerle başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere; yaşamın her anında her türlü fedakârlıkta bulunan, yokluğumuzu ve sıkıntılarımızı paylaşan, her zaman yanımızda olan tüm fedakar  kadınlarımızın ve attığım her adımda bana güç veren eşim ve annemin yanı sıra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz