BAŞKAN İBRAHİM SADIK EDİS: KARDEŞLİĞİMİZİN PEKİŞMESİ İÇİN DUA EDELİM

 

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız ”dedi.
İslam Alemi için büyük önem arz ettiğini kaydeden Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis Regaip Kandil’ini büyük bir manevi coşku içerisinde karşıladıklarını ve bu tip günlerde kalplerin yumuşayıp, insanların biraz daha mana alemine yöneldiğini söyledi. İslam inancında önemli bir yere sahip olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarının başlangıcı olduğunu hatırlatan Başkan Edis,“Mağfiretin, bereketin ve lütfun bol olduğu üç aylara bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
‘SEVGİ VE SAYGI İLE YAKLAŞMAMIZI SAĞLAR’
İnsanların manevi huzur elde ettiği üç ayların bir fırsat olduğunu kaydeden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,“Bu mübarek gece ve onu izleyen aylar insanlık için yanlış ve kusurlardan dönmeye vesile olmalıdır. Bu gece günahlardan arınmak için sunulan imkan ve fırsatları, Rabbimizin sonsuz rahmet ve mağfiretini bizlere hatırlatır. Her yıl gelen Regaib gecesi, bizlere rağbetlerimizin yalnızca Rabbimize yönelik olması gerektiğini hatırlatır. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşmamızı sağlar. Hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz ”diye konuştu.
‘DUALARIN GERİ ÇEVRİLMEDİĞİ BİR GECEDİR’
Manevi coşkuyu daha fazla yaşadığımız ve kendimizi günahlardan arındırmak için fırsat gördüğümüz bu mübarek günlerin toplumun huzur ve refahının sağlanmasına vesile olmasını temenni eden Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,“Kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile olan bugünler, Allah’a şükür imkanı bulacağımız özel günlerdir. Regaip Gecesi duaların geri çevrilmediği bir gecedir. Bunu fırsat bilerek bu gece ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın huzuru ve kardeşliğimizin pekişmesi için dua edelim. Yapacağımız duaların kabul edileceğine inancımız tamdır. Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Regaip Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz