BAŞKAN KILIÇ: “19 MAYIS, TARİHİMİZİN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Başkan Kılıç mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk milletinin bağımsızlığında önemli bir yeri olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

“Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 100. yılına erişmenin heyecan ve coşkusunu millet olarak hep birlikte yaşıyoruz. 19 Mayıs, yeni bir dönem açmak için yola çıkan Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının tarihe damgasını vurduğu andır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkıp kurtuluş meşalesinin ateşini yakmasıyla birlikte milletimiz büyük bir umut yaşamış ve bu umudun verdiği inanç ve azimle kurtuluş hareketi başlayarak dalga dalga büyümüştür.

 

Mustafa Kemal çok büyük bir tarihsel sezgi içinde, bir büyük tarih yolculuğuna çıkmıştır ve bu yolculuğun her aşamasında göğsümüzü kabartan, yüzümüzü ağartan çok büyük bir başarıyı gerçekleştirmiştir. Bütün bu sürecin altında 19 Mayıs vardır.

 

Milli Mücadele’nin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlere armağan etmiş aynı zamanda ülkemizin geleceğini onlara emanet etmiştir. Bağımsızlığımızın ilelebet devam etmesi için canla başla çalışacak olan geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bizlere büyük fedakârlıklarla bıraktıkları ülkemizin topraklarını kanlarıyla sulamış şehitlerimizi ve tüm kahramanlarımızı minnet ve rahmetle yâd ediyorum.”

Bunları da sevebilirsiniz