BAŞKAN KILIÇ; “EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 12 Mayıs Anneler Günü kapsamında ilçedeki engelli vatandaşlar ve onların kıymetli anneleri ile yemek programında bir araya geldi.

Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda konuşan Başkan Kılıç, şu sözleri kullandı: “Bugün iki önemli günü birlikte paylaşıyoruz. Bu anlamlı günler vesilesiyle siz değerli engelli kardeşlerim, onların fedakâr anneleri ve aileleri ile bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bafra Belediyesi olarak her şartta ve koşulda engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve her birini toplumsal hayatta etkin ve verimli kılmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli kardeşlerimizin sadece bugün değil hayat boyu yanlarında olmak için gayretle çalışıyoruz.”

“En büyük engel sevgisizliktir” diyerek sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “Sevgisizliğin en büyük engel olduğu bilinciyle adımlarımızı atıyor; toplumsal farkındalığın artması, daha bilinçli nesillerin yetişmesi için çabalıyoruz. Hayata geçirdiğimiz tüm çalışmalarda engelli vatandaşlarımızı gözeterek hareket ediyor; engelsiz bir Bafra için tüm birim ve personellerimiz ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlamda bizler taşın altına elimizi koymaya, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Kılıç, “Engelli kardeşlerimizin hayat yolculuklarında hiç şüphe yoktur ki annelerimizin emeği büyüktür. Onlar hayatımızın en değerli hazinesidir. Emeklerini ve haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Bu anlamda bizleri hayata hazırlayan, sonsuz sevgi ve şefkat ile bizleri büyüten kıymetli annelerimizin anneler gününü de en içten dileklerimle kutluyor; hayata dört elle sarılan tüm engelli kardeşlerimi sevgi ile kucaklıyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Programda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Engelli vatandaşlarımızın ve onların fedakâr ailelerinin sadece bugün değil her zaman yanlarında olmamız gerektiğinin farkında ve bilincindeyiz. Toplum olarak da bu bilincin aşılanması için elimizden geleni yapıyoruz. Hayatı birlikte paylaştığımız her an bizler için çok kıymetli ve değerli. Bu önemli günde hayatın her aşamasında başarılarıyla bizleri gururlandıran engelli kardeşlerimizin Engelliler Haftası’nı kutluyor, engelsiz yaşam farkındalığımızın güçlenmesini diliyorum.” Dedi.

İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise : “Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerindendir. Devletimiz bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak eğitim, sağlık, istihdam haklarına ait hizmetleri engelli vatandaşlarımıza sunmaktadır. Son yıllarda engellilere yönelik çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri ilçemizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Bu doğrultuda bu önemli günün toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına ve farkındalığın oluşmasına katkıda bulunmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim” şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve ilçe protokolünün yanında engelli vatandaşlar, anneler ve aileler katılım sağladı. Program özel çocuklar ile yapılan etkinlik ve ardından hatıra fotoğrafının çekinmesi ile sonlandırıldı.

Bunları da sevebilirsiniz