BAŞKAN KILIÇ’IN 12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA GÜNÜ MESAJI

Başkanı Hamit Kılıç,12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

İstiklal Marşı, vatanı, milleti, tüm mukaddes değerleri ve inancı için canlarını hiçe sayan Türk milletinin ölümsüzlük destanıdır.

Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin yazdığı destanları dizelerine döken Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımız ile milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur.

Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır. Bu nedenle gençlerimizin İstiklal Marşı’nın her cümlesinin anlamını idrak etmesi çok önemlidir.

Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık ile milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesi olan İstiklal Marşımız, karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdelemiş, bu çerçevede bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. Aziz milletimizin gönül ve ruh dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık, mukaddesata verdiği önemi ve eşsiz mücadele azmini abideleştiren merhum Mehmet Akif Ersoy, dizeleriyle tarihe not düşmüş ve ölümsüzleşmiştir.

İstiklal mücadelemizin zor dönemlerinde kabul edilen Milli Marşımız, bağımsızlık mücadelesi veren milletimize büyük bir moral ve güç vermiştir. İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıldönümü vesilesiyle bizlere bu güzel vatanı emanet eden şehitlerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi yüreklerimizde her daim hissetmemize vesile olan anlamlı Marşı bizlere hediye eden Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, bütün Şehit ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

Bunları da sevebilirsiniz