BAŞKAN KILIÇ’IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Gününedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor
Bir Hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor!”

Türk Milleti’nin bağımsızlık, egemenlik ve bayrak aşkının tüm dünyaya gösterildiği bu güzel vatan toprağımız için cesaretin, umudun, özgürlüğün ve gelecek güzel günlerin yazıldığı en yüce göstergenin ismidir Çanakkale.

108 yıl önce şanlı ecdadımızın yedi düvelde çepeçevre sarıldığı en zor zamanlarda her türlü meşakkate göğüs gererek fedakârlık yapan, bütün imkânsızlıklara rağmen pes etmeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden aziz milletimizin; düşmana karşı verdiği mukaddes çabanın emsali görülmemiş bir destanıdır Çanakkale.

Çanakkale Zaferi; daha çocuk yaşta vatan topraklarını düşman işgaline karşı savunması için askere yollanan körpe gençlerin, cepheye mermi taşıyan anaların, yaklaşık 275 kiloluk mermiyi sırtlanarak savaşın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı’nın ve 7’sinden 70’ine vatanımız için, bayrağımız için düşmana geçit vermeyen vatan evlatlarımızın birbirine kenetlenerek verdiği mücadelenin hikâyesidir.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Kahraman ordumuzun bize emanet ettiği bu can’ım vatana karşı sorumluluğumuzun her zaman bilincindeyiz.

Çanakkale ruhunun bizlere hatırlattığı bütün değerlerimizi yanımızda taşıyarak aynı inanç ve şuurla vatanımızı korumaya, geliştirmeye ve daima yükseltmeye devam edeceğiz.
Bu doğrultuda;
Türk tarihinin makûs talihini değiştirerek tarihimizin altın sayfalarına “geçilemeyen şehir” olarak giren Çanakkale Zaferi’mizin 108. yıl dönümünde bizlere bağımsızlığı, birlik ve beraberlik şuurunu, barışı ve hepsinden önemlisi vatan toprağımızı miras bırakan kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve tazimle yâd ediyorum.

Ruhunuz şad, mekânınız cennet, makamınız âli olsun”

Bunları da sevebilirsiniz