BAŞKAN KILIÇ’TAN GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ak Parti İlçe Teşkilatı ile gerçekleştirdiği Ortak Akıl Buluşmalarında katılımcılara 6 aylık süreç içerinse gerçekleştirilen çalışmalar, projeler ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı tesislerinde yapılan toplantıya, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları Başkan ve üyeleri, Mahalle temsilcileri katıldı.

 

Başkan Kılıç açıklamalarında şu konulara değindi.

 

TEŞKİLATIMIZ İLE SÜREKLİ TEMASTAYIZ

Bizler zaman zaman Ortak Akıl Buluşmaları adı altında toplantılar yapıyor ve toplumumuzun her kesiminden Sivil Toplum Örgütlerinden pek çok kişi ile bir araya gelerek ortak aklı ortaya çıkarmak, Bafra’mızda daha fazla neler yapmamız gerekir sorusuna birlikte cevap bulmak arayışı içinde olduk. Bu günde İlçe Teşkilatımızın değerli üyeleri ile aynı düşüncelerle bir aradayız.

 

HİZMETTE AYRIMCILIK YAPMIYORUZ

Göreve geldiğimizde beklentilerden yola çıkarak bir program oluşturduk. Şehir merkezimiz ve dış mahallerimizde; asfalt, beton, çakıllama ve kaldırım gibi yol programları var idi. Kabarık bir maliyet gerektiren bu çalışmaları belirli yerlerden tasarruf ederek, yapabileceğimizden km bazında daha fazlasını hayata geçirdik. Özellikle dış mahallerimizde daha fazla yol yapabilmenin gayreti içerisinde olduk. Bu çalışmalar neticesinde tüm köylerimize bir şekilde hizmet götürmeyi başardık.

 

Şehir merkezinde ise doğalgazın geçtiği ve asfaltlama yapılamayan bölgelere öncelik tanıdık. Ayrıca gözle görülür şekilde ortaya koyduğumuz kaldırım çalışmasını da ilçe genelinde başlattık ve devam ediyoruz. Ekiplerimiz bir asfalt ve kaldırım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Köylerimizin hepsinin beklentilerinin farkındayız. Bunların hepsini çözüme kavuşturduk gibi iddialı laflar etmiyoruz. Lakin elimizden geldiğince tüm köylerimize hizmet götürmeye çalışıyoruz. Mevsim nedeniyle ara vermek durumunda olduğumuz köylerimizde çakıllama çalışmalarını sürdürüyoruz.

 

Hizmet noktasında işin aciliyeti, beklentinin boyutu gibi alanlarda örneğin öğrenci servislerinin gidemediği yollara öncelik veriyoruz.

 

6 ay içerisinde dokunmadığımız hiçbir köy kalmadı. Beklenti içindeki muhtarlarımız ve mahalle temsilcilerimizle sürekli iletişim içinde olarak hizmet götürmeye çalışıyoruz.

 

Elbette ki Şehir merkezimizde ve dış mahallerimizde gerçekleştirdiğimiz asfalt, beton ve kaldırım çalışmalarının yanında vatandaşlarımızca oldukça takdir gören, büyük bir hizmet olarak anılan uygulamaları da hayata geçirdik.

 

ÜCRETSİZ OTOPARK HİZMETİMİZ TAKDİR TOPLUYOR

Öncelikle şehirsin otopark sorununu ciddi bir şekilde ele aldık. Eski tekel binasının olduğu alanı otopark haline getirerek o bölgede yaşanan trafik sıkışıklığının önüne geçtik. Mahalle içerisinde otopark olarak ayrılan yerleri tespit ederek o alanları faaliyete geçirmeye başladık. Küçük Pazar yanı, İshaklı mahallesinde ve Cumhuriyet caddesinde otopark alanları oluşturduk. Büyük Pazardaki otoparklarımızı da bir saat ücretsiz hale getirdik. Bütün bu çalışmalılarımızdan dolayı halkımızdan olumlu anlamda dönüşler alıyoruz.

 

CENAZE İŞLEMLERİ ARTIK ÜCRETSİZ

Vatandaşımızın olumlu manada düşüncelerini ifade ettikleri bir diğer husus ise mezarlıklardaki ücretler konusu. Bizler göreve gelmemizle birlikte yaklaşık 400 lira maliyeti olan uygulamayı ortadan kaldırarak cenaze işlemlerini ücretsiz hale getirdik.

 

TAZİYE ÇADIRLARIMIZ ACIYA ORTAK OLMAK AMAÇLIDIR

Vatandaşlarımızın üzüntülü anlarında yanında ve destekçisi olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bir diğer uygulama ise taziye çadırları. Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz ilçe hatta dış mahallelerde cenaze ile ilgili haber alır almaz harekete geçiyor içeriğinde sandalye, çay seti olan taziye çadırımızı kurarak, cenaze sahiplerinin üzüntülü anında en azından bu tür işlerle uğraşmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Taziye çadırlarımız aynı zamanda kışın da hizmet verecek donanımda.

 

KÜLTÜR MERKEZİMİZ YENİLENDİ

Kültür merkezimizde çok yönlü bir tadilat gerçekleştirerek başta ses ve görüntü yenilikleri olmak üzere kullanım alanını genişlettik. Üst katında bulunan ve uzun süredir kullanılmayan alanı merkezimiz bünyesine katarak koltuk sayımızı 750’ye çıkardık. Bu hizmetimizin özellikle bayanlar tarafından memnuniyetle karşılandığını gözlemliyoruz.

 

TELEFONUM 20 YILDIR DEĞİŞMEDİ

Vatandaşlarımızla zaman kavramı olmaksızın sürekli iletişim halinde olabilmek onların talep ve şikâyetlerini dinlemek noktasında büyük hassasiyet gösteriyoruz. Benim telefonum 20 yıldır değişmedi ve hiç kapanmadı. Dileyen halkımız istediği zaman ulaşabiliyor. Bunun yanında hizmete geçirdiğimiz BİP Çözüm hattı ile gelen mesajlar Halkla İlişkiler birimizce ilgili birimlere iletilerek anında çözüm bulunuyor. Bu konuda samimi bir gayret içerisindeyiz.

 

TEMİZLİK İŞLERİNİ ASLA GÖZ ARDI ETMEYİZ

Temizlik alanında ise sorun yaşanmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Süpürgecilerin olmadığı sanayi bölgesi ve TOKİ yerleşim yeri gibi bazı bölgelere kurulan ekiplerle beklentilere cevap vermeye çalıştık. Temizlik çalışmasını sadece çöp aracının gitmesi ve konteynırların alınmasından ibaret görmüyor diğer detaylarda da ince eleyip sık dokumaya özen gösteriyoruz. İlçemiz Dededağı mahallesinde gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmasından mahalle sakinlerinin duydukları mutluluk söz konusu hizmetin ne denli insani bir yatırım olduğunu bizlere gösterdi.

 

TRAFİK KOMİSYONUMUZ ÇOK YÖNLÜ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE

Şehrin trafik sorunun önüne geçebilmek amacıyla kurduğumuz ve ücretsiz olarak hizmet verdiğimiz otoparkların yanında, kısa süre önce bir trafik komisyonu oluşturduk. Bu vesile ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu komisyon, trafik alanında ilçede A’dan Z’ye tüm konularda çok ciddi bir çalışma gerçekleştirerek bizlere sundu bizlerde ilavelerde bulunarak bu programı uygulayacak bazı güzergâhları değiştirerek trafik yoğunluğunu azaltmış olacağız.

 

KAPIKAYAFEST BAFRA’MIZ İÇİN ARTIK BİR MARKA

Ben Bafra’mızın dünyaya açılan pencerelerinden biri olarak gördüğümüz ve ilçenin tanıtımı açısından oldukça büyük önem taşıyan Kapıkaya Doğa Sporları Festivalini çok önemsiyorum. Aylar öncesinden başladığımız hazırlıklar ve çalışmalar neticesinde aslında yamaç paraşütü olarak başlayan bir festivali; dağ sporları, yürüyüşler, foto safari, bisiklet turları ve su sporları ve eğlenceye yönelik aktiviteleri ilave ederek gibi benzerleri ile mukayese edebilecek ve hatta birçok dalda geçebilecek bir hal almasında çaba gösterdik. Festivalimiz süresince Asar bölgesinde 25 bin ve Kapıkaya’ya ise yine 21 bin kişinin tarafımızdan taşındığı kayıtlarımızda mevcut. Kendi imkânları ile festival alanına gelen vatandaşlarımızla birlikte yaklaşık 50 bin kişilik gibi ciddi bir kitlenin Kapıkayafest’i ziyaret etti. Festivalimize yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılım oldu. Geçtiğimiz yıl 350 olan çadır sayımız bu yıl 800’e çıkardık. Bu yılki Kapıkayafest katılımcıları ve ziyaretçileri ile yaptığımız anketler neticesinde eksiklerimizi ve beklentileri görme şansımız oldu. Kısmet olması durumunda gelecek yıl nasıl bir program ortaya koymamız gerektiği hakkında da arayışlar içerisindeyiz.

 

Bafra belediye Başkanı Hamit Kılıç hayata geçme aşamasında olan projelerle ilgili olarak da şunları söyledi.

 

ŞEHRİN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREN BİR GASİLHANE YAPACAĞIZ

Belediyemiz bünyesinde geçmiş yılların ihtiyaçlarına göre yapılmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış gasilhanemiz yerine modern ve günümüz ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilecek bir gasilhane yapılması ile ilgili proje çalışmamızı tamamlayarak son şeklini verdik. Kısa süre içerisinde tam bir tesis olarak hizmete geçmesi gayretindeyiz. Bafra’mızın beklentisine cevap veren bir gasilhane kazandıracağız.

 

ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİMİZE TARİHİ FIRSAT

İlçe için hayati önem taşıdığına inandığımız bir diğer projemiz ise, Orta ölçekli işletmelerimize yönelik. Mahalle aralarında yâda merdiven altlarında değil de çalışmalarını daha sağlıklı ortamlarda yapabileceği, istihdam sayılarını artırabileceği yerler oluşturmak istiyoruz. Mevcut Organize sanayi alanımızda veya sanayi sitesinde kendilerine yer bulmakta maliyet olarak zorlanan Orta ölçekli işletmelerimizin; kendilerini geliştirmesi, yeni teknolojilere ayak uydurması, üretimini artırması için, organize sanayimizin bulunduğu noktadan ilçeye yakın yerinde yaklaşık 900 dönümlük yeri koordinatları ile birlikte tespit ettik. Bizim Encümenimizden, Meclisimizden ve Büyükşehir komisyonumuzdan geçirdik, Bakanlıktaki çalışmalarını bitirerek somut hale getirdik. Yaklaşık 350 ye yakın tabanda 400 – 500 m2, ikinci katı bulunan iş yerleri, önlerinde 15 m lik tır boşaltma mesafeleri,20 m yol bulunan iş yerleri olacak. Hatta bünyesinde Endüstri lisesinin inşaa edilebileceği, benzin istasyonu, orada bulunan iş yeri sahiplerinin çocuklarını teslim edebileceği kreş gibi çok yönlü sosyal imkânların bulunduğu komple bir tesisi önümüzdeki günlerde faaliyete geçirmek istiyoruz. Projemizi Büyükşehir Belediyemiz ve bölge milletvekillerimizde benimseyerek destek veriyorlar. Projenin tamamlanması ile birlikte Organize Sanayimiz, Medikal OSB gibi dünyada üçüncü kümeleşen bölgeye Bafra olarak sahip olmuş olacağız. Dünyada Hindistan ve Almanya’dan sonra bu alanda kümeleşen bölge olarak üçüncüsü Bafra’da gerçekleşecek. Bafra’mız için gurur verici. Bafra’mızın önü açılıyor.

 

YAŞLILARIMIZ VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE EVDE HİZMET

Sosyal alanda ise özellikle ihtiyaç sahibi olan yaşlılarımızın yanında ve yardımında olabilmek konusunda bir proje geliştirdik. Önümüzdeki günlerde mağdur olan ailelerin evlerine gidecek olan ekibimiz; onların temizlini yaparak destek verecek.

 

NİYETİMİZ HALİSTİR

6 Aylık görev süremizde oluşturduğumuz ekibimizle ilişkilerimize çok dikkat ediyoruz. Muhtarlarımız, mahalle temsilcilerimiz ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Bizlerin kapıları onlara her zaman açık. Eksiklerimizin olmasının yanında niyetimiz halistir. İnşallah akıbetide hayır olacaktır.

 

 

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Mart 2019 Yerel Yönetim seçimlerinde adaylık konusunda  ise şu ifadelere yer verdi.

 

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARI DOĞAL ADAY OLDUĞU İÇİN BAŞVURU YAPMIYOR

Genel Merkezimiz, mevcut Belediye Başkanlarına, ”Siz zaten bizim doğal ve potansiyel Belediye Başkanı adayımızsınız” diyerek Türkiye genelinde resmi müracaat yapmamamızı istedi. Yine Genel Merkezimizin açıklamasına göre, içinde bulunduğumuz süreçte aday adayları incelenecek sonuçta onlardan birinde karar kılınırsa bizlere teşekkür edilecek. Bizim geride kalan süre içerisindeki faaliyetlerimiz, hizmetlerimiz ve gayretlerimizden memnun kalmaları durumunda ise bizlerle devam edilecek. Bizler Genel Merkezimizin talimatı ve isteği ne ise biz o doğrultuda hareket edeceğiz. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum.

Bunları da sevebilirsiniz