Başkan Kılıç’tan Regaib Kandili Mesaji

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Regaip Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımlayarak bütün İslam âleminin kandilini kutladı.

Rahmet, bereket ve mağfiret kapılarının ardına kadar açıldığı, insanoğlunun gönül dünyasının aydınlanmasına vesile olan, Rabbimizin biz kullarına nimetlerini çokça ihsan ettiği, mübarek üç aylarımızın müjdecisi Regaip Kandili’ne bir kez daha erişmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Kandil geceleri birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, dargınlık ve kırgınlıkların son bulduğu, hoşgörü ve sevginin katmer katmer çoğaldığı, hayır ve iyiliklerin arttığı müstesna günlerdir.

Bu önemli gün ve geceler insanoğlu için arınma, yeniden başlama, Rahman ve Rahim olan Allah’a yönelme için fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, Regaip Kandili’nin manevi ikliminde insani ve ahlaki yönlerimizin ön plana çıkmasına gayret göstermeliyiz. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyada barışın ve kardeşliğin hâkim olması için dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle;

Gönül dünyamızı manevi hikmetleriyle donatan bu kutlu gün ve gecelerin milletimize birlik, beraberlik, huzur ve esenlik getirmesini Allah’tan niyaz ediyor; başta hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Regaip Kandil’ini tebrik ediyorum.

Bunları da sevebilirsiniz