BAŞKAN KILIÇ’TAN YILIN AHİSİNE PLAKET

Samsun’da “36. Ahilik Kültür Haftası” etkinlikleri çerçevesinde yılın ahisi seçilen ve şed kuşanan 60 yıllık ayakkabı imalatçısı Bafralı Mevlüt Güvendi ve esnaflarla bir araya gelindi.

Bafra Beleidyesi tarafından organize edilen etkinliğe Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen,Belediye Başkanı Hamit Kılıç,Daire amirleri,Siyasi Parti Temsilcileri,Oda Başkanları, Belediye Meclis üyeleri esnaflar katıldı.

Kunduracılar Odası Başkanı Sedat Göbeloğlu yaptığı konuşmada “Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir” ifadelerini kullandı.

Yılın Ahisii olarak şed kuşanan Bafra’dan seçilşmiş olmasından fazlasıyla mutlu olduklarının altını çizen Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Emek ve alın terini ahlaki değerleriyle birleştiren bütün esnaf ve zanaatkârların ahilik haftasını kutlluyorum. Erenlerin buluşma noktası olan Anadolu’muzun gerçek manada Türk yurdu olmasını sağlayan bu topraklarda insanlığına örnek olacak, ticari, ahlaki ve sosyal öğretiler içinde barından Ahilik geleneğimiz; esnaf ve sanatkarları örgütleyerek ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite kontrol, standartlaşma gibi bugünün kavramlarını asırlar öncesinden bu topraklarda hayata geçirmiştir. Ahilik temelleri fütüvvet anlayışı üzerine kurulmuş, ilkeleri insani ahlak değerleriyle oluşturulmuş, sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel fonksiyonları bulunan bir esnaf teşkilatlanmasıdır. Ahilik kültürü, asırlarca bu topraklarda ticaretin ve dayanışmanın mihenk taşı olmuştur. Birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerlerle iç içe olan esnaflarımız sadece alan, satan, ticaret yapan, varlığını icra ettiği mesleklerden ibaret değildir.Esnaflarımız bulunduğu muhitin gözü, kulağı, sesi, vicdanı, hamisi ve yol göstericisidir. Bizler esnaflarımızı her zaman milletimizin emaneti, bugünümüzün ve yarınlarımızın manevi teminatı ve yapı taşı olarak görüyoruz.  Bu doğrultuda 36. Ahilik Etkinlikleri çerçevesinde “Yılın Ahisi” olarak şed kuşanan 60 yıldır mesleğini büyük bir emek ve sevgi ile devam ettiren ve birçok çırağın yetişmesinde desteği olan hemşehrimiz Mevlüt Güvendi abimize bizlere bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuşltu.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise “İl genelinde 72 meslek odası bulunuyor.Bu Samsun ve Türkiye için büyük bir güçtür.Esnaf noktasında birisi gerçekten o günkü toplumun takdirini, güvenini ve beğenisi kazanıyor ise o insanı hep hayırla yâd ederiz. Toplum için çok kıymetli olduklarını da biliriz. O esnafımızı kaybettiğimiz zaman kıymetini kat kat daha da anlarız. Haftasını kutladığımız konu bizi bugünlere getiren, Anadolu’da var eden bundan sonra da var edecek olan ahlak ve tabiattır”  dedi.

Etkinlikte 60 yıllık ayyakkabı imalatcısı Mevlüt Güvendi bir kez daha şed kuşanırken Belediye Başkanı Hamit Kılıç kendisine plaket takdim etti. 36.Ahilik Kültür Haftası nedeniyle Bafra Belediyesi tarafından Kunduracılar Arastasında düzenlenen etkinlik katılımcılara ahi pilavının ikram edilmesi ve esnaf duasının yapılmasıyla son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz