BAŞKAN MUSTAFA DEMİR: ‘ÖRNEK BİR DÖNEM YAŞADIK’

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak 2 gündem maddesini görüşüp karara bağladı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çok örnek bir dönem yaşadık. Dünyada bile yerel yönetimlerde böyle bir sıçrama yaşayan başka bir belediye yoktur.” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024 yılı Mart Ayı Olağanüstü Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda konuşan Başkan Mustafa Demir, “Yeni OSB’nin altyapısı için ekiplerimiz çalışmalarına başladı. Oranın altyapısını yol, su yağmur suyu, kanalizasyon ve gri suyu Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. İhaleye oranla 3’de 1 daha az maliyetle. Belediyenin gücünün şehir için ne kadar önemli olduğu da bir kez daha anlaşılıyor. Yine Havza OSB’ de SASKİ içme suyu çalışmalarını tamamlamak üzere.” dedi.

‘BELEDİYE OLARAK BİZ YAPACAĞIZ’
Bayraktepe Milli Tabiat Parkı’nda yürütülecek çalışmalarla ilgili de bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “ Bayraktepe’de çalışmalara başladık. Oradaki çalışmayı proje kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün denetiminde Belediye olarak biz yapacağız. Teraslama ile tam bir rekreasyon alanı olacak. Yine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne ait Belediyemizin uhdesinde değerlendirilecek. Bu çok önemli ve tarihi bir çalışma. İnşallah oradaki tehlikeden de insanlarımızı kurtarmış olacağız.” şeklinde konuştu.

‘BAŞKA BİR BELEDİYE YOKTUR’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle mevcut meclisin bugün son toplantısını gerçekleştirdiğini söyleyerek “Bugün son toplantımızı yaptık. Çok örnek bir dönem yaşadık. Dünyada bile yerel yönetimlerde böyle bir sıçrama yaşayan başka bir belediye yoktur. Samsun dünya çapında en mutlu insanların yaşadığı şehir olma yolunda ilerleyecek. Yatay mimari, botanik bahçe içinde bir şehir. Bu yapılanlar sayesinde bu yöne doğru yürüyecek. Emeği geçen herkese, meclisimize, ilçe belediyelerimize, çalışanlarımıza, milletvekillerimize, genel başkan yardımcılarımıza, Eski Ticaret Bakanı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gündem maddelerinin görüşüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz