BAŞKAN MUSTAFA DEMİR’DEN 8 MART MESAJI

‘Kadınlarımız Türkiye’nin gerçek gücü’. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Güçlü, müreffeh, büyük Türkiye, kadınlarımızın azmi ve gücü sayesinde gerçekleşecektir” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kadınların, hayatın her alanında yer alması gerektiğini belirterek, “Güçlü, müreffeh, büyük Türkiye yolunda kadınlarımızın azmi ve gücü son derece büyük önem taşımaktadır” dedi.

‘KADINLAR, HER DAİM BAŞTACI’

Başkan Mustafa Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, Anadolu kültürü ve irfanında kadının yerinin çok büyük olduğunu vurgulayan Başkan Demir, “Yaşadığı toprağı, vatanını, anavatan olarak nitelendiren bir geleneğe sahip Anadolumuz, kadını her daim baştacı etmiştir” dedi.

‘KADIN OLMAK BİR ŞEREF…’

Kadın olarak yaratılmanın bir ‘şeref’ olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Kadınlarımız, öyle bir şerefe, öyle bir nimete sahip ki, Yaradan, kullarını dünyaya getirme görevini onlara vermiştir. Cennetin, anaların ayakları altında olduğunu söyleyen Peygamber Efendimiz, ‘Sizin en hayırlınız kadınlara en iyi davrananlarınızdır’ uyarısında da bulunarak, kadına verilmesi gereken değeri, önemi ortaya koymuştur” diye konuştu.

TOPLUMDA KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ

Her yıl 8 Mart’ta kadınların, daha fazla fırsat eşitliği, kalkınma ve huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdiklerini hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Toplumda kadın-erkek eşitliği, kadın hak ve hürriyetlerinin korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınların iş alanlarında daha çok yer alması amacıyla ülkemizde son yıllarda yapılan düzenlemeler, meyvesini vermeye başlamıştır. AK Parti hükümetleri, bu konular üzerinde yaptığı yasal düzenlemelerle kadınlarımıza hak ettiklerini verme noktasında önemli mesafeler kat etmişlerdir. Bu yöndeki çalışmalar ise artarak devam etmektedir” dedi.

‘BİZLERE GÜÇ VERİYOR’

Kadınların, daha güçlü ve daha modern bir Türkiye yolunda çok önemli rol oynayacaklarını da belirten Başkan Demir, “Ülkemizin ve medeniyetimizin bundan sonraki yol haritasını da kadınlarımız belirleyecektir. Bu nedenle Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, yapacağımız her proje, yatırım ve hizmette kadınlarımızın azminden, gücünden yararlanacağız. Kadınlarımız bizlere güç vermeye devam edecektir” diye konuştu.

ŞEHİT ANNELERİ VE EŞLERİ

Başkan Mustafa Demir, açıklamasının son bölümünde ise, “Ülkemizin içerisinden geçtiği şu dönemde gösterdikleri metanet ve vatanperverlikleri nedeniyle başta şehit annelerimiz ve şehit eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, şefkatin, sevginin simgesi kadınlarımıza başarı, sağlık ve mutluluk diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz