BAŞKAN SAADET VAR :’CANLI TUTMAYA, YÜCELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Vatanın bütünlüğü ve Yüce Türk Ulusunun bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda ederek en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi böyle bir günde rahmet, şükran ve minnetle anıyorum ”dedi.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinde büyük bir önem arz ettiğine vurgu yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakarlıklarla kazandığı bu zaferin önemi gençlerimize ve gelecek nesillere yeterince anlatılmalı, gazi ve şehitlerimiz rahmetle, saygıyla, minnetle yad edilmelidir. Bugün ve gelecekte de ihtiyaç duyulduğunda mukaddes vatanımızın korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için aynı mücadeleyi vereceğimize hiç kimsenin şüphesi olmasın ”dedi.
‘MİLLETİMİZİN GÖNLÜNE DE YAZILMIŞTIR’
18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Deniz Zaferinin 106’inci yıl dönümünün onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, “Türk milleti, tarih boyunca hür ve müstakil yaşamayı bir hayat felsefesi olarak benimsemiştir. Bu nedenle hiçbir güç Milletimizi esaret altına alamamıştır. Bundan tam 106 yıl önce milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır. Bağımsızlığımızı savunmak, yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız kutsal destan savaşlara birer örnektir. Çanakkale Zaferi, tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Türk Milleti Çanakkale’de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir ”diye konuştu.
‘BİRER KALEYE DÖNÜŞEN YÜREKLER VARDIR’
Çanakkale Zaferi’nin de, kahramanlıklarla bezeli yurt savunmasının ardından elde edildiğini hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var,“ Çanakkale Zaferi, sıradan bir muharebe olarak kesinlikle izah edilemez. Bu zafer, aziz milletimizin vatan ve hürriyet aşkıdır. Çanakkale bir destandır ve bu destanı bayrağı uğruna, ülkesi ve milleti uğruna şehadet şerbeti içerek kurban olan başı kınalı kuzular yazmıştır. Bu destanda inanç vardır, iman vardır. Milletin varlığı ve birliği, ülkenin bölünmez bütünlüğüne kast edenlere karşı siper edilen göğüsler ve sarsılmaz birer kaleye dönüşen yürekler vardır. Yüzyıllardır bu topraklara göz dikmiş olanlar, geçmişte olduğu gibi, bugün ve yarın da bu aziz milleti bozguna uğratmaya yönelik adımlar atacaklar. Ama bilmiyorlar ki; Çanakkale’de Seyit Onbaşı ile tebarüz eden ruh, aslında bu aziz milletin imanı ve bu milletin her bir evladı ise, aslında birer Seyit Onbaşı’dır, Nene Hatun’dur, Kara Fatma’dır, Miralay Bahri Bey’dir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’mizin 106’inci yıldönümünü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz