BAŞKAN SANDIKÇI ESNAF ZİYARETİNDE

 

Başkan Sandıkçı, kontrollü normal hayata geçilmesinin ardından yeni normal hayat şartlarına göre çalışma koşullarını dizayn eden esnafları ziyaret ederek koronavirüs tedbirleriyle ilgili uyarılarda bulundu.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, tüm dünyada gündem olan, insan sağlığını tehdit eden salgın hastalık nedeniyle zor günler yaşayan esnafları ziyaret etmeye devam ediyor.

Ziyaretleriyle birlikte esnafa hayırlı işler, bol kazançlar temennisinde bulunan Başkan Sandıkçı, virüs tehlikesinin henüz geçmediğini belirterek salgın riski yok olana dek kurallara uyulması gerektiğini belirtti. Mutlaka maske kullanılmasını, fiziksel mesafe kuralına uyulmasını ve hijyen konusunda çok titiz olunması gerektiğini ifade etti.

Her şartta Canik halkının ve Canik esnafının yanında olmayı sürdürdüklerini, bundan sonra da destek olmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Esnaflıktan gelme bir kardeşiniz olarak esnafımızın beklentilerine ve sorunlarına vakıfım. Bu zorlu süreçte vatanının, milletinin ve ülkesinin bekası için fedakarlık yapan esnaf kardeşlerimi kutluyorum. Salgın hastalığın yayılmasını önlemeye yönelik tedbirler kapsamında uzun süre kapalı kalan esnafımız zor günler geçirdi. Bizler yerel yöneticiler olarak gücümüz nispetinde kapalı olan esnafımıza destek olduk. Şükürler olsun ülkemiz kontrollü de olsa bir normalleşme sürecine girmiş durumda. Esnafımızın bu zor günleri atlatıp tekrar eski günlerine kavuşmasını diliyorum. Bundan sonraki süreçte özellikle maske kullanmaya, fiziksel mesafe kurallarına uymaya ve temizliğimize dikkat etmeliyiz. Bu üç kurala uyarak yaşamaya devam edersek ümit ediyorum ki en kısa sürede bu salgın riskini yok edeceğiz. Vatandaşlarımız da esnaflarımıza tedbirlerin uygulanması noktasında yardımcı olmalı. Esnaf kardeşlerimize hayırlı, bereketli, bol kazançlar diliyorum.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Bu zorlu süreçte bizler Canik Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldık. Hala da almaya devam ediyoruz. İlçemiz genelinde dezenfekte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sokaklarımız aynı şekilde anti bakteriyel sabunlu suyla yıkanmaya devam ediyor. Marketlerde, fırınlarda, halk pazarlarında denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Maske, siperlik ve dezenfektan dağıtımları yaparak ilçemizdeki tüm kurumlara destek oluyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan, kurallara uyarak hastalığın yayılma riskini azaltan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dinlemeli ve ikinci dalga konusunda dikkatli olmalıyız. Tehlike hala geçmiş değil.

DEVLET-MİLLET OLARAK BÜYÜK İŞ BAŞARDIK

Salgınla mücadele konusunda, Devletimiz ilgili Bakanlıklarımız çok başarılı bir dönem geçirdi. Bu dönemin baltalanmaması ve tekrar başa dönmemek için tedbirlere harfiyen uymalıyız. Devletimizin güçlü olması, bu zor süreci en az hasarla geçirmemizi sağladı. Bu sürece destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, bu sürece katkısı olan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

REHAVETE KAPILMAMALIYIZ

Salgınla mücadelede tavize yer yok. Virüs yok olana değin mücadelemiz sürecek. Rehavete kapılırsak tekrar başa dönmek zorunda kalırız. Biz üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. İlçe insanımızın sağlığı için çalışmalarımızı ve denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız bu süreci hafife almadan ilk günkü gibi tedbirlere harfiyen

uymaya devam etmeleri ve esnaflarımıza bu konuda yardımcı olmalarıdır. Uygulamakta olduğumuz denetimler ve esnaflarımızın aldığı tedbirler tamamen halkımızın sağlığı için. Bazı esnafımızın tedbirleri uygulama noktasında zorluk yaşadığını biliyoruz ancak toplum sağlığı için, çocuklarımızın geleceği için bu tedbirleri uygulamak ve uygulatmak durumundayız. Esnaflarımızdan ve vatandaşlarımızın anlayış ve sabırla tedbirlere uymaya devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz