BAŞKAN TOGAR 19 MAYIS KUTLAMA MESAJI

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 104. yıl dönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Togar yayınladığı mesajda, “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 104 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı, Milli Mücadele’nin fitilinin ateşlendiği, ulusal bağımsızlığımızın sembolü olan bu anlamlı günü, bir kez daha coşku ve minnetle kutluyoruz” dedi.

19 Mayıs 1919’un Türk tarihinin önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Başkan Togar, “Milletimizin adeta küllerinden doğduğu bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan var olma mücadelesi, emsalsiz bir zaferle sonuçlandırılmış, bağımsızlık ve kurtuluş mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Yıllar önce atılan bu adımlar, bugün hala kalbimizde atıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatan ve millet aşkıyla topladığı, milli mücadelenin ilk ateşinin 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla yakıldığı bu anlamlı günü anıyor, tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz” diye konuştu.

Bu anlamlı günün yarınların sahibi Türk Gençliği’ne armağan edildiğini belirten Togar, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu değerli günü, geleceğimizin teminatı olan Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Bu bayram, gençlerimizi eğitim, kültür ve çağın gereklilikleri ile ne denli iyi yetiştirirsek,  geleceğe de o denli güvenle bakabileceğimizin bir hatırlatıcısıdır. Güvenimizin sonsuz olduğu gençlerimize düşen görev, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmektir. Unutmayalım ki, Türk gençliği, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugünlerin ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” ifadelerini kullandı.

Bunları da sevebilirsiniz