Başkan Zihni Şahin’den Engelliler Günü mesajı

‘ONLAR GİBİ DÜŞÜNMELİYİZ’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Engelli yurttaşlarımız için herkesin yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Günlük hayatımızda engelli vatandaşlarımız gibi de düşünmeliyiz” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Zihni Şahin mesajında, engellilere yönelik toplumun bilinçlendirilmesinin önemine dikkati çekti. Başkan Şahin, “Engelli yurttaşlarımız için herkesin yapabileceği bir şey mutlaka vardır. Günlük hayatımızda engelli vatandaşlarımız gibi de düşünmeliyiz” dedi.

ENGELSİZ BİR YAŞAM

Zihni Şahin mesajında, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında 3 Aralık tarihinin Dünya Engelliler Günü olarak kabul edildiğini hatırlatarak, şu görüşlere yer verdi:

“Engelli yurttaşlarımızın hayatın her alanında engelsiz bir yaşam sürmeleri, en büyük temennimiz, dileğimizdir. Hedefimiz de bunu sağlamak olmalıdır. 3 Aralık günü, engellilere yönelik bilinçlenmenin sağlanması, bu konuda farkındalığın artırılması açısından son derece önemli. Özellikle toplumumuzun engelliler ve engellilik konusunda bilinçlendirilmesi şarttır.

AYRIŞTIRMADAN, EŞİTÇE…

Engelli olmak bir tercih meselesi değil. Bizler de birer engelli adayıyız. Bu nedenle engellilerimize her an destek olmalı onları engellerinden dolayı toplumdan ayrıştırmadan özel gereksinimlerini karşılayacak şekilde hareket etmeliyiz.

Engellilerimiz kendilerini geliştirme, günlük yaşama adapte olabilme adına gayret sarf etmekte, bizler de bu anlamda toplumumuzdan kaynaklanan engelleri fark ederek bu engelleri bertaraf edebilmeli, onlara olanaklar sunarak destek olmalıyız. Özürlü vatandaşlarımızı engellerinden dolayı toplumdan ayrıştırmadan onların özel gereksinimlerini karşılayacak şekilde hareket etmeliyiz. Toplumu, engelli ya da engelsiz bireyler olarak ayrıştırmak bile, herkesin eşit olarak kabul görmesinin önünde bir engeldir.

Bu vesileyle ve bu duygularla başta Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan engelli personelimizin ve tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarım.”

Bunları da sevebilirsiniz