Başkşan Akgül, ‘Bu Projede Seve Seve Yer Alırız’

Samsun’un Salıpazarı İlçesinde Otizmli bireylere yönelik özel iletişim yöntemi PECS hayata geçiriyor.

Salıpazarı Gökçeli İlkokulu eTwinner öğretmeni Reyhan Albak projeyle ilgili Belediye Başkanı Halil Akgül’ü ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Savaş, Gökçeli İlkokul Müdürü Ali Akyıldız ve projeden sorumlu öğretmen Reyhan Albak eTwinner kapsamında Otizmli bireylere yönelik özel iletişim yöntemi PECS hakkında Başkan Akgül’e bilgi verdi.

eTwinner öğretmeni Reyhan Albak, “PECS otizmli ve gelişimsel problemleri olan bireylere hızlı bir şekilde işlevsel iletişim becerileri kazandırmak amacıyla geliştirilmiş resim değiş tokuşuna dayalı bir sistemdir.

PECS’ in amacı bireye temel iletişim becerilerini kazandırmaktır. PECS  iletişim problemi olan tüm bireylerde kullanılabilir. Diğer iletişim yöntemleri göz teması kurabilme, motor ve ses taklidi yapabilme gibi ön beceriler gerektirir. PECS bu programlarda yaşanan sıkıntılara çözüm üretmek ve temel becerileri hızla kazandırmak üzere geliştirilmiş bir programdır.

Sistemde çocuğa iletişim kuracağı kişiye nasıl yaklaşacağı,  dikkatini nasıl çekeceği ve istediği şeyi ifade etmek ve elde etmek için resim ya da sembolü karşısındaki ile nasıl değiş tokuş yapacağı öğretilir” dedi.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’de İlçemizde özel çocuklarımız için yapılan bu çalışmalar bizleri son derece mutlu ediyor. Özellikle böyle bir projede görev alan başta değerli öğretmenimiz Reyhan Albak’ı ve Gökçeli İlkokulu yönetimini yürekten kutluyorum. Yerel Yönetim olarak projede bize ne görev verilirse seve seve yapmaya hazırız” dedi

Bunları da sevebilirsiniz