BAYAT EKMEK KUTULARI CAN DOSTLARINA AŞ OLACAK

 

ORTAKLAŞA DÜZENLENEN BESLEME ETKİNLİĞİNDE CAN DOSTLARININ TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANDI

Ekmek israfı konusunda halkı bilinçlendirerek bu alanda farkındalık oluşturmayı hedefleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” İlçemize yerleştireceğimiz “Bayat Ekmek Toplama Kutuları” ile israfın önlenmesi konusunda sosyal sorumluluk oluşturulmasını arzuluyoruz.  Amacımız tamamen israfın önüne geçmek ve besicilik yapan vatandaşlarımız da bu noktada bayat ekmekleri toplayarak besin kaynağı olarak bir yem niteliği olarak kullanılmasını da sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

İlkadım Belediyesi kent merkezi dışında yaşam mücadelesi veren can dostlarına düzenlenen besleme faaliyeti ile sokağa terk edilmiş hayvanlar beslendi. Korona virüsü ile mücadele dönemlerinde sokak hayvanları ve kavşaklarda bulunan kuşlar dahil belirlenen besleme noktalarına düzenli olarak kuru mama,su,yem bırakan İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri ortaklaşa düzenlenen beslenme etkinliği ile can dostlarını yalnız bırakmadı. Kimsesiz Hayvanları ve Doğa Koruma Derneği (KİHAYKO) İl Temsilcisi Birol Benuğur ve Samsun Hayvan Hakları Komisyonu Üyelerinin katılım sağladığı etkinlikte kent merkezi dışındaki sokak hayvanlarının gerekli bakımları ve beslenmeleri sağlandı.

“Bayat ekmekler aş olacak”

İçinde bulunduğumuz doğanın bir parçası olan hayvanlarımızın yaşam mücadelesinde onlara destek olmak amacıyla besleme faaliyetlerine aralıksız devam ettiğini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Sosyal sorumluluğumuzun farkındayız. Doğaya, hayvanlarımıza sahip çıkıp çevremizi koruma noktasında hayvan severlerimiz ve bağlı oldukları derneklerle birlikte ortaklaşa besleme faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yakın zamanda ilçemizde hem israfın önüne geçilmesi, hem de sokak hayvanlarının yemek ihtiyacının karşılanması için ilçenin dört bir yanına ‘Bayat Ekmek Toplama Kutuları’ yerleştireceğiz. İlk etapta 50 adet  toplama kutusunu çöp konteynerlerinin  yanına ve nüfus yerleşimi fazla olan sitelerimize konuşlandırmayı düşünüyoruz. Bayat ekmekleri toplayarak doğada bulunan hayvanlara yem olarak geri dönüşüm elde etmek istiyoruz. Böylece ulu orta sağa sola bırakılan ekmeklerin çöpe atılmadan tek bir yerde toplanmasını da sağlayacak” diye konuştu.

Resim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz