BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞEN SANAT ÇARŞISI SANATSEVERLERE KAPILARINI AÇTI

BAŞKAN DEMİRTAŞ BU TÜR ETKİNLİKLERLE SANATSEVERLERİ SANATÇILARIMIZLA BULUŞTURUYORUZ

Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) ve İlkadım Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ”Sanat Çarşısı 3” sergi ve konser etkinliği yoğun katılım ile sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

25 Ağustos -2 Eylül tarihleri arası Gazi Park bahçesinde kurulan Sanat Çarşısı” sergisine İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eşi Lütfiye Demirtaş, SASAD Başkanı Ömer Umutlu, STK temsilcileri ve çok sanatsever katılım sağladı.

“Sanat çarşısı sınırlarını aştı”

Sergi açılış kurdelesi kesim töreni öncesi konuşma yapan Samsun Sanatçılar Derneği (SASAD) Başkanı Ömer Ömer Umutlu,”2004 yılında çıktığımız bu yolda tam 19 yıldır şehrimize hizmet ediyoruz.Samsun bir kültür sanat şehri, sanatçı şehridir. Neden sanatçılar bir arada değiliz ? diye bir soru sonrası derneğimizi kurduk. Şehrimizde sergi, konser, şiir dinletisi, kitap yazarlarımızın eserlerini okurlarıyla buluşturma gibi farklı etkinliklerle insanlarımızla bir araya geliyoruz. Bu yıl 3’üncüsü açacağımız “Sanat Çarşısı” bizim için çok önemli bir proje. Ülkemizin farklı illerinde bir çok sanatsever burada bizimle. Sanat çarşısı Samsun’un sınırları aştı. İlerleyen zamanlarda bir Avrupa projesi olarak hazırlayıp, Uluslararası bir boyu kazandırmak istiyoruz. Bu projemizde bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan sanata ve sanatçıya her platformda destek veren Belediye Başkanımız Sn Necattin Demirtaş’a şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

“İlçemiz sanat ve sanatçının gözbebeği”

Ara ara ilk dönem başkanlığımda SASAD derneğimizin faaliyetleri ile bir arada olmaktan ve bu dönem de sanata ve sanatçıya destek vermekten mutluluk duyduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” İstenince, azmedince ve gayret gösterince olmayacak bir şey başarılamayacak bir işin olmadığını bugün burada canlı olarak görüyoruz. Belediye olarak kültür-sanat faaliyetlerine önem vermenin yanı sıra kadınların ekonomiye katılmasına öncülük edecek çalışmalara destek veriyoruz. Bu çerçevede yapacağımız en güzel işlerden bir tanesi ara ara bu tarz etkinlikleri düzenleyerek bu hizmetlerden faydalanabilecek olan ve bu eserleri tüketebilecek olan insanların dikkatini çekmek istiyoruz. Kültür, sanat ve turizm şehri olan Samsun’un gözbebeği konumunda ilçemizde kadim kültürümüzün kültürel mirasını yaşatmak ve yeni nesillere aktarma noktası bu sergide emeği geçenlere teşekkür ediyor, sanatseverleri sanat çarşısına davet ediyorum” diye konuştu.

9 gün boyunca açık kalacak

Konuşmaların ardında açılış kurdelisi kesilen sergiyi Başkan Demirtaş katılımcılarla birlikte gezip sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı.2 Eylül Cumartesi gününe kadar sanatseverlere kapılarını açık olacak sergide Çini, Heykel, Resim, Seramik, Oyuncak, Hattat, El Sanatları ürünleri, yöresel yemekler,Samsunlu Yazar ve şairlerin eserleri sanatseverlerin begenisine sunulacak.Sergi  konser, performans gösteriyle son bulacak.

Bunları da sevebilirsiniz