Bursa Samsun Teşkilatları; Depremzedeler İçin Seferber

SAMSUN;
Bursam İyilik Vakfı, Samdef & Samgiad, depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için afetin yaşandığı bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Deprem haberinin verildiği günün akşamı olağanüstü toplanıp afet bölgesine yardımların daha sağlıklı ulaşabilmesi için Başkan Savaş OTRUŞ’UN yönetiminde komisyonlarını oluşturan Bursam İyilik Vakfı, Samdef & Samgiad yönetim kurulları KIZILAY ile koordinasyon sağlayıp bir sonraki gün 25 ton ( 1 tır ) gıda 1 tır soba yollama kararı alarak hızla hayata taşıdılar.
Depremin 2. Gününde çocuklar, anneler ve babalar için TEPEDEN TIRNAĞA giyim eşyası, arama kurtarma ekiplerinin ve soğuktan üşüyen enkaz başında sevdiklerinin müjdeli haberlerini bekleyen ailelerin soğuğa karşı korunmasını sağlamak amacıyla CEP SOBASI ve diğer ihtiyaç malzemelerinin temini için kolları sıvayan deprem komisyonu, çalışmalarını hızla bitirerek, depremin 3. gününde de 3 tır giyim ( 2 tır giyim malzemesi Millet Mahallesi Samsunlular Derneği ) eşyası, 1 tır ayni malzeme, 1 tır hijyen malzemesini hızla deprem bölgesine ulaştırdılar.
Çok büyük acı ve üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren vakıf başkanı Savaş Otruş, depremin ilk gününden bu yana Bursam İyilik Vakfı, Samdef & Samgiad olarak depremzedelerin yanında olduklarını yardım organizasyonlarını KIZILAY’IN koordinesinde gerçekleştiriyoruz. Depremzedelerin acil ihtiyaçlarını, kişisel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tüm derneklerimiz ve üyeleri cansiperane çalıştılar. Hala çalışıyoruz. Sahanın acil ihtiyaçları, kısa vadeli ihtiyaçları ve uzun vadeli ihtiyaçlarını belirledik. Şu an 100 adet bir tarafı tuvalet bir tarafı duş kabini olan portatif banyo &WC leri yollamak üzere kolları sıvadık. Komisyonlarımızdan ve dernek üyelerimizden arkadaşlarımız afet bölgesine küçük araçlarla yardımları ulaştırmaya ve sahanın eksikliklerini bizlere ulaştırmaya devam ediyorlar. Biz daha çok ihtiyaçlar konusunda nokta atışı yapalım istiyoruz ve bu anlamda da sistematik bir şekilde çalışıyoruz” dedi. Yardımların yollanmasında Kadın Kolları Başkanlığı, gönüllü vakıf ve derndk üyeleri, deprem bölgeleri başta olmak üzere afet illerine gönderilen insani yardımların hazırlanmasında, dağıtılmasında inanılmaz efor sarf ettiğine değinen OTRUŞ, “Gönüllülerimiz, birçok malzemeyi gözyaşları içinde paketleyip hazırladılar. Afet bölgesine yolladığımız hiçbir ürünün 2. elini almadık. Aracı olanlar bir taraftan lojistik destek sağlarken bir tır yükleneceği zaman işini gücünü bırakıp, işten izin alıp gelen Samsunlu hemşerilerimiz oldu. Ayrıca, “Kadın ve Gençlik Kolları görevli ve gönüllülerimiz, afetin yaşandığı bölgede ki Kızılay ekiplerinin daha sistematik çalışmasına yardımcı olmak için gönderilen tüm giyim kolilerini yaş ve cinsiyet olarak tasnif etiler.”
Deprem bölgelerinden Bursa’ya gelen depremzedelere kucak açmaya da devam ettiklerini ifade eden Başkan OTRUŞ, “Bursa’ya gelen depremzede kardeşlerimize de tüm imkânlarımızı seferber ettik, evlerini açan, ev arayan depremzede kardeşlerimizi tespit ettiğimiz evlere yönlendiriyoruz. Okuyan gençlerin okul kayıtlarını yaptırdık. Üniversiteye hazırlanan ya da KPSS ye hazırlanan çocuklarımızın kitap,kırtasiye, kurs ve öğrenimi ile ilgili konuları gidermek için çalışmalarımızı hızla sonuçlandırıyoruz.”
Takip ve ziyaretleri devam ettirdiklerine vurgu yapan Başkan OTRUŞ, “Geçici veya kalıcı barınma konusunda yönlendirme çalışmalarımız devam edecek. Hastanelerde, tahsis edilen evlerde barınan depremzedelerimizin acil ihtiyaçlarını öğrenmek hal- hatır sormak psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak için ziyaretlerimiz devam ediyor. Kardeşlerimizin, tüm üyelerimizle daima yanlarında olduğumuzu kendilerine hissettirmeye çalışıyoruz. Bizim amacımız belli! Amacımız;
BURSAM İYİLK VAKFI, SAMDEF & SAMGİAD VE TÜM SAMSUN DERNEKLERİMİZLE MAZLUMLARIN VE BİZE İHTİYAÇ DUYANLARIN DAİMA YANINDA OLACAĞIZ, diyerek sözlerine son verdi.

 

Bunları da sevebilirsiniz