BÜYÜKŞEHİR ZABITASI’NDAN ‘KORONAVİRÜS’ DENETİMİ

Samsun Büyükşehir Zabıtası haksız kazanca karşı denetimde. Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Samsun’da fırsatçılara geçit vermiyor.

Küresel bir salgın haline gelen ve Türkiye’de de etkisini gösteren koronavirüse karşı vatandaşların tedbir almak amaçlı alışverişini yaptığı maske, dezenfektan, kolonya gibi ürünlerindeki fiyat artışı yapılan denetimlerle kontrol altına alındı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ticaret İl Müdürlüğü ve Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen denetimlerde son günlerde fahiş fiyatlarla satıldığı belirlenen ürünlerin satışının gerçekleştiği eczane, ilaç deposu ve medikallerde alış ve satış fiyatları incelendi.

Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği kapsamında Samsun genelinde 178 işyerinde yapılan denetimlerde satıştan kaçınma, fahiş fiyat ve haksız kazançların önüne geçmek, vatandaşların yaşayabileceği mağduriyetleri gidermek adına yapılan denetimler sonucu 15 binin üzerinde ürün incelendi.  3 kurum tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalarda oluşan tutanaklar Ticaret Bakanlığı’na gönderildi.

Samsun genelinde yapılan denetimlerde fahiş fiyata çok rastlanmadığı görülürken işletmelerinde bu konuda duyarlı olması gözlerden kaçmadı. Bazı esnaflar büyük ölçekte malzeme almak için gelenlerin olduğunu, uzun zamandır maske ve kolonya temin edemediklerini belirtirken, bazıları da maskelerin karaborsaya düşen maskelerin çok yüksek fiyatlardan satıldığını ifade etti.

Yapılan denetimlerin devam ettiği ve gerekli hallerde haksız fiyat artışı görülen başka ürünlerin de kapsama dahil edileceği duyurulurken fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan vatandaşların Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirimi uygulamasından ve ALO 175 Tüketici Danışma hattından ihbarda bulunabileceği belirtildi.

Bunları da sevebilirsiniz